Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Oficina Jove Comarcal del Baix Penedès ofereix xerrades d’orientació per a després de l’ESO

S’oferiran sis xerrades repartides pels municipis de Cunit, Vendrell, la Bisbal del Penedès, l’Arboç, Segur de Calafell i Calafell

L'Institut Ernest Lluch i Martín de Cunit on es realitzarà la primera xerrada d'orientació L'Institut Ernest Lluch i Martín de Cunit on es realitzarà la primera xerrada d'orientació INSTITUT ERNEST LLUCH I MARTÍN
Ensenyament Redacció Infocamp
Dimarts, 22 Gener 2019 10:39

Després d’acabar l’ESO la incertesa sol apoderar-se dels més joves. Dos camins es bifurquen: començar batxillerat o continuar amb uns estudis que els permeti accedir al món laboral ràpidament.

Des del Consell Comarcal del Baix Penedès es proposa, per tretzè any consecutiu, la realització d’unes xerrades d’orientació acadèmica i professional, amb la finalitat que tant els pares com els alumnes de 3r i 4t d’ESO coneguin totes les opcions formatives i laborals, amb o sense graduat en ESO.

Aquestes xerrades serviran per crear un espai d’orientació i informació acadèmica i professional, a més de comptar amb un ambient d’intercanvi i debat.

La ponència de les xerrades anirà a càrrec d’Educaweb i inclouen una exposició dels elements a tenir en compte per tal de fer una bona elecció d’estudis, com el coneixement d’un mateix (habilitats, personalitat, interessos professionals...) i els condicionants de l’elecció.

S’explicaran les alternatives de formació que existeixen en finalitzar l’ESO, amb el Graduat o sense; tenint en compte les característiques principals de cada formació i les seves sortides. També s’oferiran els contactes i les fonts d’informació de referència necessàries per a poder completar la informació. A més, s’aportaran eines i elements de reflexió per tal que els presents comparteixin el que representa aquest moment important.

Les xerrades es complementen amb un seguiment per als joves i pares que ho sol•licitin i que consisteix en la possibilitat d’accedir a una consulta personalitzada al Servei d’assessorament i orientació acadèmica de l’Oficina Jove del Baix Penedès.

Aquesta iniciativa pretén millorar la transició dels joves baixpenedesencs entre la formació i el treball, a més de voler implicar-hi les famílies, podent tenir la informació necessària, de manera que pugui repercutir en la projecció d’un futur engrescador i que contribueixi a reduir els alts índexs de fracàs i abandó escolar.

Calendari del cicle de xerrades

Institut Ernest Lluch de Cunit (dijous 31 de gener, a les 18:30h); Institut Mediterrània del Vendrell (dimecres 6 de febrer, a les 18:00h); Institut Coster de la Torre de la Bisbal del Penedès (dilluns 11 de febrer, a les 18:30h); Institut l’Arboç (dimecres 13 de febrer, a les 18:30h); Institut la Talaia de Segur de Calafell (dimecres 20 de febrer, a les 18:30h), i Institut Camí de Mar de Calafell (dijous 21 de febrer, a les 18:30h).

Les xerrades estan obertes a tothom, encara que no siguin alumnes del centre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: