Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

REDESSA posa en marxa el laboratori d'innovació 'Reus Living Lab'

En una primera fase se centrarà en reptes d'impuls i capacitació del talent local

REDESSA Cepid han acollit aquest matí la primera reunió de treball del 'Reus Living Lab' REDESSA Cepid han acollit aquest matí la primera reunió de treball del 'Reus Living Lab' REDESSA
Empreses Redacció Infocamp
Dilluns, 18 Març 2024 14:47

REDESSA Cepid han acollit aquest matí la primera reunió de treball del 'Reus Living Lab', el laboratori d'innovació impulsat des de REDESSA, a partir del qual es treballaran els reptes pel que fa a la capacitació de talent a la ciutat, de manera col·laborativa, amb eines innovadores i tecnològiques.

El 'Reus Living Lab' vol crear un entorn de prova i experimentació real que fomenti la cocreació i la innovació oberta entre els principals actors de la quàdruple hèlix: administració pública, món acadèmic, empresa i ciutadania, en l'àmbit del talent i la capacitació.

El projecte està impulsat per REDESSA amb la col·laboració de la Fundació i2Cat, la qual promou i impulsa les dinàmiques d'altres living labs catalans. El Clúster TIC ha format part també d'aquesta primera taula de treball, com a representant de les empreses tecnològiques del territori, que són grans demandants de talent.

El regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, ha explicat que el primer repte a resoldre com a segona ciutat tecnològica de Catalunya és donar resposta a la necessitat de talent de les empreses del sector: "Tenim capital humà, però s'ha de retenir i intentar captar-lo", ha subratllat. Per fer-ho possible, Baiges ha dit que "cal implicar a tots els agents amb veu en temes de capacitació per treballar iniciatives col·laboratives i inclusives que ens permetin assolir una millora real que repercuteixi en el dia a dia dels ciutadans i ciutadanes de Reus".

Les sessions es desenvoluparan en un entorn on es promourà l'experimentació, la recerca i la innovació i, al mateix temps la capacitació i impuls del talent local.

Objectius plantejats

Alguns dels objectius plantejats com a punt de partida en aquesta primera reunió són explorar, cocrear, desenvolupar i provar solucions per millorar les habilitats i el talent dels professionals i de la ciutadania; connectar l'ecosistema local involucrat en la capacitació de persones i en l'intercanvi de coneixement; detectar els stakeholders que poden aportar i participar en les solucions, fomentar les vocacions científiques i tecnològiques (STEM); desenvolupar les competències digitals i altres competències rellevants; acostar la Universitat (alumnes i investigadors) a les empreses; facilitar la transferència de coneixement; impulsar l'emprenedoria; fomentar el talent local (jove, sènior i femení) i l'atracció de talent especialitzat i treballar per l'adequació de l'oferta formativa a les demandes del mercat laboral.

i2CAT, un partner estratègic

El director adjunt de la Fundació i2CAT, Artur Serra, ha explicat que i2CAT és un centre de cerca, recerca i innovació virtual que promou el coneixement aplicat per resoldre reptes socials i de negoci, fomentant la cocreació de solucions per transformar la indústria i apoderar la ciutadania. Entre els reptes en els quals treballen hi ha el de dissenyar i construir la societat digital del futur a través del coneixement generat en el desenvolupament de projectes locals i europeus i activitats d'R+D+I en àrees com 5G/6G, IoT, tecnologies immersives i interactives, ciberseguretat, intel·ligència artificial, blockchain, space communications i tecnologies de la societat digital.

L'i2CAT promou col·laboracions entre els diferents laboratoris repartits arreu del territori i en àmbits diversos com la salut i el benestar, la capacitació digital i l'educació, entre altres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: