Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una empresa assessorada per Cambrils Emprèn és pionera en sistemes de neteja marina

Ona Safe & Clean és la primera empresa de tot l'Estat que incorpora energies netes en la fabricació i explotació d'embarcacions antipolució

One Safe & Clean ha dissenyat el projecte Douglas, un innovador dron de neteja i ha creat boies per recollir microplàstics i controlar en temps real l'estat del mar One Safe & Clean ha dissenyat el projecte Douglas, un innovador dron de neteja i ha creat boies per recollir microplàstics i controlar en temps real l'estat del mar CEDIDA
Empreses Redacció Infocamp
Dijous, 06 abril 2023 07:48

Ona Safe & Clean, una de les primeres empreses assessorades pel servei Cambrils Emprèn de l'Ajuntament de Cambrils, s'ha convertit en una star-up pionera en la el disseny i fabricació d'embarcacions ecològiques i altres sistemes de neteja i monitorització de la contaminació marina. Cal destacar que és la primera empresa fabricant d'embarcacions antipolució de tot l'Estat en incorporar energies netes en la seva construcció i explotació.

En una reunió amb l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, els seus socis fundadors, David Curto i Moisès Cruañas, han explicat els darrers projectes en els quals estan treballant i l'evolució de l'empresa des que va ser assessorada per Cambrils Emprèn, i posteriorment derivada a l'associació Secot, fins a aconseguir l'èxit actual dins el sector marítim.

A més del disseny i construcció de les seves pròpies embarcacions antipolució ecològiques i eficients, Ona Safe & Clean ha innovat en la neteja, vigilància i prevenció de les aigües litorals, portuàries o interiors amb la creació de sistemes patentats de recollida de sòlids flotants. Destaca especialment el dron de neteja de làmina d'aigua (Seadron) i les boies automatitzades de seguretat i control de la zona de Bany (Douglas).

El projecte Douglas, que han portat a terme amb l'UPC, es va iniciar amb la creació d'unes boies per a la recollida de microplàstics mitjançant mecanismes mecànics d'aspiració i retenció, i es va ampliar amb uns dispositius estancs petits i econòmics que es poden introduir dins de boies flotants per obtenir en temps real l'estat real mar i altres paràmetres ambientals. El projecte va entrar dins la línia de finançament Acció de la Generalitat i gràcies als fons FEDER es va poder realitzar la implementació de 50 equips dins de 50 boies d'abalisament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: