Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Griselda Pastor rep el 'Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista'

La periodista tarragonina, corresponsal de la SER a Brussel·les des de fa 20 anys, ha rebut el guardó en un acte a la seu de les Institucions Europees a Barcelona

La periodista Griselda Pastor durant la seva intervenció com a conferenciant en l'acte de commemoració de la Diada a Tarragona, el 10 de setembre de 2010 La periodista Griselda Pastor durant la seva intervenció com a conferenciant en l'acte de commemoració de la Diada a Tarragona, el 10 de setembre de 2010 ARXIU / ACN
Comunicació Redacció Infocamp
Divendres, 15 Juny 2018 18:21

L'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) ha lliurat a la periodista tarragonina Griselda Pastor el XIII 'Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista' en un acte celebrat aquest divendres 15 de juny a la  seu de les Institucions Europees a Barcelona. El guardó ha consistit en una escultura de l'artista Enric Pladevall i un retrat del dibuixant Oriol Malet.

El jurat ha valorat la llarga trajectòria de Pastor com a corresponsal de la Cadena SER a Brussel·les. El veredicte també va destacar "l'energia i passió que posa en les seves cròniques radiofòniques" i "l'esforç professional de treballar en el mitjà ràdio a Brussel·les per sintetitzar i explicar l'actualitat europea".

Unes hores abans, la periodista tarragonina ha assistit en un esmorzar organitzat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya. En el transcurs de la trobada amb els seus col·legues, Griselda Pastor s'ha referit a la situació política i conjuntural que viu la Unió Europea i com s'ha vist i viscut des de Brussel·les "el procés" de Catalunya. Pel que fa al futur de la UE, Pastor ha parlat del control del vell continent per part del nucli dur dels seus estats membres i ha advertit de "l'ombra de l'ultradreta que plana sobre Europa".

Griselda Pastor: Tarragona, Barcelona i Brussel·les

Griselda Pastor, la incansable "Bruseldas" - com l'anomenen a l'APEC- és corresponsal de la Cadena SER a Brussel·les des de 1998, tasca per la qual ja va ser reconeguda el 2004 amb el Premi de Periodisme Europeu Salvador de Madariaga. Anteriorment la periodista s'havia fet càrrec de la informació política a SER Catalunya des de Ràdio Barcelona (1990-1998), on va arribar procedent dels estudis de l'emissora a la seva ciutat natal, Tarragona, on també exercia de corresponsal de l'Agència Efe.

La degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, destaca de Griselda Pastor "el seu esperit inquiet i compromès" i recorda els seus inicis a Reus i a Tarragona: "Era el temps de la transició, tothom feia de tot, res estava escrit i tot estava per descobrir". Eren els anys en què Bonet era companya de viatge en el periodisme de la Catalunya sud: "A la Griselda, els seus companys la recorden fent tàndem amb Tomàs Carot a la SER de Tarragona i com el que ara és encara, un remolí que no para fins que no aconsegueix desentortolligar els fets noticiables amb què es topa".

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, també li dedica unes paraules i recorda en la seva persona l'arribada de la democràcia als ajuntaments l'any 1979, que "va fer que molts joves amb inquietuds socials coincidíssim en un projecte ple d'incerteses però molt il·lusionant: posar en pràctica aquell concepte de democràcia que havíem imaginat a partir de la lectura d'autors com el politòleg francès Maurice Duvereger". Era precisament aquella època en què l'actual alcalde tarragoní va compartir espai amb la Griselda.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: