Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

A la recerca de la vocació científica

Del 12 al 16 de novembre els més petits apendran els usos més quotidians de la ciència al CRAI del campus Sescelades / L’activitat, emmarcada dins de la Setmana de la Ciència, atrau al voltant de 1.100 alumnes anualment

Imatge dels tallers experimentals que es fan al CRAI del campus Sescelades de Tarragona de la URV Imatge dels tallers experimentals que es fan al CRAI del campus Sescelades de Tarragona de la URV LAIA MOLNÉ
Ciència Laia Molné
Dilluns, 12 Novembre 2018 11:35

La Setmana de la Ciència, considerada un dels esdeveniments anual de divulgació de la ciència amb més pes en l’àmbit europeu, arriba a la URV amb una setmana repleta d’experiments. Entre les diverses activitats que es desenvoluparan del 12 al 16 de novembre, i que s’estendran durant tot el trimestre, destaquen els tallers experimentals, al CRAI del campus Sescelades de Tarragona, on alumnes dels darrers cursos de primària i de secundària realitzaran diversos experiments que il·lustren els usos més quotidians de la ciència.

En total, anualment uns 1.100 alumnes juguen amb la ciència, amb la intenció de “despertar la seva vocació científica”, segons paraules de l’inspector en cap dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Rafael Muñoz. A través d’experiments senzills però efectius, com aconseguir una reacció endotèrmica a través de la barreja de ferro i poliacrilat de sodi, els alumnes es poden sentir atrets per la ciència i despertar una possible vocació professional. D’aquesta manera es pretén “reivindicar àrees que han perdut atractiu, però que són molt necessàries per al desenvolupament de la societat”, remarcava el president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona, Josep Font.

Dos estudiants d'últim curs de primària durant els tallers experimentals que organitza la URV

SetmanaCiència2

Enguany, s’ha dedicat la Setmana de la Ciència a la figura i l’obra de Pompeu Fabra, amb motiu dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català i la figura del físic nord-americà Richard Feynman, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement.

Altres activitats que s’organitzaran durant aquests dies són: La sisena edició de l'activitat ‘Ciència al Teatre’, el 13 de novembre al matí, al Teatre Bartrina de Reus; un espectacle que combina la final del concurs ‘Vols saber què investigo?’; els monòlegs dels Big Van, científics sobre rodes; i la sisena edició del programa ‘Fem recerca!’, una activitat que permet als estudiants de secundària entrar als laboratoris i a les aules de la Universitat per participar en tallers científics, i ser-ne els protagonistes durant unes hores.

Durant tot el mes de novembre es continuaran oferint activitat al voltant de la Setmana de la Ciència, com el cicle ‘La ciència de la xocolata’ amb tallers que tenen aquest aliment com a fil conductor per acostar-lo a nens i nenes des de diferents disciplines científiques. Les conductores dels tallers són investigadores de l'ICIQ i la URV, amb el que es pretén posar en valor la figura de les dones en l'àmbit de la investigació. Els tallers es faran a la Biblioteca de Torredembarra.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: