Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC treu pit de les accions fetes per solucionar el problema de l'aigua a la Conca

Sans: "Governar és prioritzar i Esquerra ha prioritzat posar solucions al dèficit estructural que hi ha en la qüestió de l'aigua a la Conca de Barberà"

La candidata republicana Raquel Sans va explicar les solucions aportades per combatre el dèfici d'aigua en un acte a l'Espluga de Francolí La candidata republicana Raquel Sans va explicar les solucions aportades per combatre el dèfici d'aigua en un acte a l'Espluga de Francolí ERC
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 07 Mai 2024 11:46

"La solució a la sequera a la Conca de Barberà arriba amb Esquerra al capdavant de les diverses institucions". Així ho va posar en valor Raquel Sans, cap de llista d'ERC per Tarragona, en l'acte celebrat aquest dilluns a l'Espluga de Francolí.

El conseller Joan Ignasi Elena, juntament amb la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, l'alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, l'exalcaldessa de Sarral, Victòria Cañís i l'exalcalde de Santa Coloma de Queralt, Ramon Mullerat, també van coincidir en defensar l'avenç que s'ha fet en l'aportació de solucions per al consum d'aigua de boca a la comarca quan les diverses administracions han treballat plegades.

Sans va afirmar que "governar és prioritzar i Esquerra ha prioritzat posar solucions al dèficit estructural que hi ha en la qüestió de l'aigua a la Conca de Barberà. Actualment s'està executant el projecte de connexió amb el CAT que portava en un calaix des del 2003 i n'hi ha dos més de previstos. D'aquesta manera donem resposta a una reivindicació històrica". La candidata també va voler recordar que, en el cas de l'Espluga, les institucions que han contribuït econòmicament per a fer possible l'obra han estat la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i el mateix Ajuntament.

L'acte a l'Espluga de Francolí ha servit també per destacar altres aspectes que han vist la llum durant la governança republicana com ara el desplegament de la fibra òptica a tots els nuclis habitats o la creació de l'Estatut dels Municipis Rurals. Una eina que, segons Esquerra, "ha estat rebuda amb gran acceptació per part d'aquells pobles o micropobles ja que contemplen facilitats administratives i d'altres pels que hi viuen o volen anar-hi a viure, que es consideren molt útils per lluitar contra el despoblament".

Per acabar, es va posar de manifest la importància de la finalització del procés participatiu del Parc Natural de les Muntanyes de Prades. L'any 2025 passarà a exposició pública i si no hi ha cap contratemps, podria ser una realitat l'any 2026. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: