Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Alcaldes demanen que la Secretaria tècnica del Fons de Transició Nuclear també tingui seu al Baix Camp i al Priorat

Ambdues comarques reclamen que l'òrgan que seleccionarà els projectes als quals es destinaran els diners tingui una segona seu, a més de la de les Terres de l'Ebre

Una imatge de la reunió que ha tingut lloc a la Casa de la Vila de l'Hospitalet de l'Infant Una imatge de la reunió que ha tingut lloc a la Casa de la Vila de l'Hospitalet de l'Infant AJUNTAMENT DE VANDELLÒS I L'HOSPITALET DE L'INFANT
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 29 Febrer 2024 08:06

Els alcaldes i alcaldesses del Baix Camp, una representació del Priorat i també la Cambra de Comerç de Reus i PIMEC Baix Camp han acordat demanar conjuntament una alternativa a la ubicació per a la Secretaria tècnica del Fons de Transició Nuclear (FTN) proposada en la darrera reunió de l’Òrgan de Govern del FTN pel secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos. En aquesta reunió, que va tenir lloc el passat 16 de gener a Tortosa, a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre, Castellanos, que ocupa el càrrec de president de l’Òrgan de Govern del Fons, va proposar que la Secretaria tècnica recaigui en l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE).

Els representants del Baix Camp i del Priorat i els presidents de la Cambra de Reus i de PIMEC Baix Camp, que han assistit aquest dimecres 28 de febrer a la reunió convocada per l’alcaldessa Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Assumpció Castellví, a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant per consensuar aquesta qüestió, consideren que aquest organisme autònom adscrit al Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat (l’IDECE) no representa la majoria del territori afectat pel Fons: dels 96 municipis que se’n beneficiaran d’aquests diners, només 36 són de les Terres de l’Ebre. Concretament, 10 municipis del Baix Ebre, 1 del Montsià, 11 de la Terra Alta i 14 de la Ribera d’Ebre.

La resta de municipis, 60 en total (9 del Segrià, 10 de les Garrigues, 18 del Baix Camp i 23 del Priorat) no pertanyen a l’àmbit d’actuació de l’IDECE, que té com a objectiu el desenvolupament integral de les comarques de l’Ebre i la presa de decisions que afecten les Terres de l’Ebre.

A més, la seu de l’IDECE es troba a Tortosa, un municipi que ni tan sols es troba dins del radi d’aplicació del fons, segons argumenten.

"La nostra voluntat no és enfrontar territoris, sinó reclamar una fórmula que serveixi perquè tots els municipis beneficiaris del Fons de Transició Nuclear ens sentim representats", afirmen. En aquest sentit, proposen que la Secretaria tècnica compti amb dues seus: una que representi els municipis de les Terres de l’Ebre i una altra, ubicada al Baix Camp, que representi la resta de municipis, "per una qüestió d’equilibri territorial"; i que la Cambra de Comerç de Reus sigui l’ens que "vetlli perquè el reglament se segueixi a les dues seus de la mateixa manera i s’actuï igual a l’hora de triar els projectes que rebran els fons". Cal tenir en compte, segons apunten, que la Cambra és l’ens que aglutina el major nombre de municipis que opten al Fons i el territori que acull les tres centrals nuclears que es tancaran.

L’alcaldessa de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i vicepresidenta de l’Òrgan de Govern del Fons de Transició Nuclear, Assumpció Castellví, ofereix l’oficina de l’empresa municipal de promoció IDETSA, ubicada a l’Hospitalet de l’Infant, perquè pugui acollir la seu de la Secretaria tècnica situada al Baix Camp.

La Secretaria tècnica és un òrgan d’assistència i suport que s’encarregarà de seleccionar els projectes als quals es destinarà el Fons de Transició Nuclear.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: