Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ricomà deixarà l'acta de regidor aquest dijous i marxa lamentant "les elits que frenen la Tarragona del segle XXI"

L'exalcalde republicà s'acomiada fent una crida a "cohesionar urbanísticament" la ciutat i defensant "un relleu dels lideratges"

Pau Ricomà, exalcalde de Tarragona, acomidant-se en una roda de premsa a l'Ajuntament Pau Ricomà, exalcalde de Tarragona, acomidant-se en una roda de premsa a l'Ajuntament ARNAU MARTÍNEZ / ACN
Vida Municipal ACN
Dimarts, 25 Juliol 2023 12:35

Pau Ricomà, qui ha estat alcalde de Tarragona entre el 2019 i el passat mes de juny, deixarà l'acta de regidor el pròxim dijous 27 de juliol durant la celebració del ple ordinari. Ricomà s'ha acomiadat aquest matí en una roda de premsa lamentant el paper de les "elits amb poc enginy i porucs amb poca força que posen el fre al desenvolupament de la Tarragona del segle XXI". En aquest sentit, ha demanat un "relleu dels lideratges". "Convé que científics, geògrafs, de medi ambient, artistes a l'ombra de la universitat, prenguin les regnes de Tarragona", ha clamat. Com a repte de ciutat, el republicà també ha fixat la "cohesió urbanística", que comporta una "cohesió cultural", ha indicat. Carles Farrè serà qui substituirà al setembre a Ricomà.

L'anterior alcalde també ha demanat "la implicació de tota la ciutadania en dirigir Tarragona", impulsant una "vertadera participació" de les persones immigrants. "Són un actiu importantíssim, i han d'estar al capdavant de les institucions en plena normalitat", ha reblat.

Plens "violentats"

L'exalcalde ha defensat la "bona política pensada per transformar", per a continuació, carregar contra la "mala política" que creu que cal "desterrar" i que ha patit aquests últims anys. Una política que "ataca la persona i no a les idees", ha dit. Ricomà ha lamentat que durant el darrer mandat ha aparegut la ciutat amb cartells on s'hi veia la cara de l'alcalde per denunciar la brutícia o la seguretat, relacionant-los amb el masclisme i les violacions. "Es pot criticar el que sigui, sense posar el dit a l'ull ni cosificar", ha reclamat l'exbatlle.

En la mateixa línia, Ricomà ha manifestat que els plens municipals han estat "violentats de manera injustificada" per persones "que ara són conselleres" o que "han fet campanya pel PSC". També ha denunciat rebre amenaces al carrer al voltant del contracte de la brossa.

Carles Farré agafarà l'acta de regidor

Amb el lloc vacant, Carles Farré, número 11 de la candidatura d'ERC, agafarà l'acta de regidor en el ple ordinari de setembre. Actualment, és soci d'una empresa de solucions energètiques, va ser president del Club Tenis Tarragona durant sis anys i és soci de Greenpeace.

Després de no aconseguir l'alcaldia el 28-M, Ricomà ja va dir que plegaria passades les eleccions generals, i que no es presentaria a la reelecció el 2027. Sobre aquesta qüestió, l'exalcalde ha manifestat que el "lideratge s'ha de produir d'una manera natural. No està escrit, però aquests quatre anys s'escriurà". Així, ha destacat que deixa un grup municipal "molt potent, molt millor que jo". Distanciant-se de l'oposició que ha fet el PSC durant el seu mandat com a alcalde, Ricomà ha parafrasejat Marc Aureli: "la nostra venjança és no ser com ells".

Ricomà s'ha acomiadat des del Pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona acompanyat de familiars, regidors d'ERC o de Raquel Sans, diputada al Parlament i membre de l'executiva nacional del partit. L'exalcalde ha comentat que a partir d'ara vol "gaudir d'una nova època, la vellesa".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: