Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sandra Guaita (PSC) proposa la creació d'una xarxa de retenció de talent

El PSC de Reus aposta per un treball coordinat per l'Ajuntament amb la URV, la FP, les escoles d'adults i les empreses

La cap de llista del PSC de Reus, Sandra Guaita, amb els candidats Josep Baiges i Isaac Bonillo, al davant de l'edifici de FiraReus La cap de llista del PSC de Reus, Sandra Guaita, amb els candidats Josep Baiges i Isaac Bonillo, al davant de l'edifici de FiraReus JOSEP CARTANYÀ
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dijous, 13 abril 2023 12:16

La candidata del PSC a l'alcaldia de Reus, Sandra Guaita, ha anunciat avui la voluntat de crear una xarxa de retenció de talent a la ciutat. Guaita, acompanyada dels candidats Josep Baiges i Isaac Bonillo, ha comparegut en roda de premsa al davant de FiraReus per explicar la fórmula proposada pels socialistes per reactivar una xarxa formada per la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Formació Professional, les escoles d'adults, les empreses i l'Ajuntament. Per fer-ho possible, la candidata aposta per la creació d'una figura tècnica que faci aquest treball de coordinació entre els agents implicats i faciliti la relació entre empreses i estudiants perquè la xarxa sigui fluïda.

Per la seva banda, el candidat número 2 del PSC, Josep Baiges, ha manifestat que caldrà aprofitar la situació de Reus, “com a cruïlla de camins”, i la seva futura connexió amb la nova estació de Bellissens, l'estació intermodal, l'Aeroport i el Tecnoparc, per captar empreses i retenir talent.

Baiges considera que s'han de reactivar els pols d'atracció perquè això sigui factible. El candidat diu que “Reus no pot estar d'esquenes a la URV” i que cal aprofitar el potencial i el treball dels estudiants del territori. També és partidari de crear un centre de formació professional que sigui capaç d'adaptar l'oferta formativa d'acord amb les necessitats de les empreses i d'establir lligams entre les escoles d'adults, la Cambra de Comerç i l'Ajuntament. Finalment Baiges aposta perquè la marca comercial de Reus també esdevingui una marca de “capitalitat econòmica” al territori.

Sandra Guaita també s'ha referit a la necessitat de rellançar el Tecnoparc i el Tecnoredessa: “Tenim l'espai adient per fer-ho, però cal ser proactius perquè les empreses vinguin a instal·larse aquí”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: