Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La regidora d'ECP de Calafell rendeix comptes davant la ciutadania

Isabel Bou Bayona diu que s'han aconseguit propostes com l'augment de partides destinades a polítiques d'igualtat, l'Oficina Local d'Energia o l'adequació del torrent de la Casa Nova de Segur

La regidora d'En Comú Podem Calafell, Isabel Bou Bayona La regidora d'En Comú Podem Calafell, Isabel Bou Bayona ECP CALAFELL
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 04 abril 2023 07:33

El passat dissabte 1 d'abril, a la seu d'En Comú Podem Calafell, Isabel Bou Bayona, actual regidora a l'Ajuntament pel grup municipal d'ECP, presidenta de la Comissió de Igualtat i cap de llista per a les municipals de 2023, va presentar una rendició de comptes oberta a tothom amb informes, memòries i dades de l'activitat d'En Comú Podem a l'Ajuntament de Calafell durant el mandat 2019 a 2023.

De les 223 propostes específiques que es proposaven al programa de 2019 d'En Comú Podem s'han acomplert 43, el 20% del programa, una dada rellevant tenint en compte que En Comú Podem només compta amb una regidora a l'Ajuntament i que aquest mandat ha estat marcat per la pandèmia. ECP valora positivament que s'han¡gin implementat "moltes de les polítiques i accions d'igualtat i feminisme del programa pel mandat 2019-2023, polítiques públiques molt necessàries, com plans, projectes i protocols que marquen l'acció municipal present i futura quant a igualtat, atenció a les dones i a les persones LGBTI+".

Durant aquest mandat, En Comú Podem Calafell ha impulsat també l'augment de les partides destinades a polítiques i intervencions de igualtat i els ajuts d'urgència a dones víctimes de violència; les ajudes a famílies, empreses i autònoms durant la pandèmia; la posada en marxa de l'Oficina Local d'Energia; l'adequació del torrent de la Casa Nova de Segur o la inclusió, als pressupostos, del manteniment dels passatges de les urbanitzacions, entre d'altres iniciatives.

A la secció "Plans i programes destacats sobre les polítiques públiques", del web de Transparència de l'Ajuntament, dels 27 plans publicats, 8 són plans o protocols elaborats per l'àrea d'gualtat, dirigida per Isabel Bou, del 2019 al 2023, un 30%. A més, En Comú Podem Calafell ha treballat en 24 mocions, presentades o co-signades, d'un total de 54 durant el mandat 2019-2023. Totes aprovades, el que significa un 44%, i amb el posterior seguiment per assegurar que es portin a terme. Alguns exemples són l'exigència d'oferir serveis bancaris dignes a la població, amb la proposta d'oferir espais municipals per a la instal·lació de caixers automàtics a Segur i a Calafell poble; l'aprovació del servei d'acollida d'animals de companyia de víctimes de violència masclista; l'ampliació d'especialitats mèdiques al CAP de Segur i l'atenció 24 hores al de Calafell.

Isabel Bou Bayona també ha sigut l'única regidora de l'ajuntament, a excepció dels regidors del partit de govern, que ha estat present a tots els consells participatius entre 2019 i 2023. Això inclou els Consells de Barri de Segur, de Calafell i les Urbanitzacions, el Consell Escolar Municipal, el Consell Social i el Consell Ciutadà.

ECP posa en valor que totes aquestes mesures aconseguides amb només una regidora a l'Ajuntament "es tradueixen en avanços estructurals que es quedaran al municipi, milloraran la qualitat de vida de la ciutadania i faran, de Calafell, un municipi del qual cada cop hi estarem més orgulloses".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: