Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Podem El Vendrell demana un estudi de la remunicipalització del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD)

El grup municipal ho proposarà en el Ple d'aquest dilluns ja que considera que la gestió directa garanteix el control i la qualitat del servei

Podem El Vendrell considera que la gestió directa garanteix el control i la qualitat del Servei d'Atenció Domiciliària Podem El Vendrell considera que la gestió directa garanteix el control i la qualitat del Servei d'Atenció Domiciliària ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Diumenge, 23 Gener 2022 18:46

El Grup Municipal de Podem El Vendrell presentarà en el plenari d'aquest dilluns 24 de gener una moció en la que es demana a l'Ajuntament que faci un estudi per determinar la forma de gestió més eficient i sostenible del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) al municipi. La portaveu de Podem El Vendrell, Verònica Moreno, considera que la gestió directa d'aquest servei bàsic “garanteix el control, la qualitat, l'eficàcia i l'eficiència del SAD i més tenint en compte que el servei es dona a un col·lectiu com la gent gran”. Moreno ha recordat que “mentre el govern del Vendrell segueix apostant per models del segle XX, molts municipis estan remunicipalitzant serveis que eren privats, com Calafell, que ha recuperat el servei de neteja viària, d'aigua i clavegueram o la gestió de les llars d'infants” .

En l'exposició de motius de la moció, Podem defensa que la modalitat de la gestió directa “assegura un millor control del servei que es presta, en eliminar intermediaris, i de ser el personal municipal responsable directe de la seva qualitat i de la correcta prestació d'aquest; així com de l'aplicació de mesures urgents en cas de ser necessàries”. La remunicipalització del servei no sols significaria un estalvi econòmic ja que no hi hauria un benefici industrial, sinó que milloraria la qualitat laboral de les treballadores que donen el servei. Alhora, el grup de l'oposició també alerta que en els serveis privatitzats “les administracions públiques tendeixen a no prestar atenció al compliment de les condicions de treball d'aquestes persones, unes males condicions laborals que acaben provocant que se'n ressenti la qualitat del servei”.

L'interès social per sobre dels interessos econòmics

Podem El Vendrell recorda que són molts els municipis que estan prenent mesures per remunicipalitzar alguns serveis públics gestionats per empreses privades, “en els quals s'ha estat anteposant el benefici empresarial a la qualitat del servei prestat”. A la vegada, Podem posa en dubte que el model de gestió indirecta d'algun servei públic suposi un estalvi econòmic, “un argument perfectament discutible, tal com posa de manifest l'informe de fiscalització del sector públic local de l'exercici 2011 realitzat pel Tribunal de Cuentas, que assenyala que la gestió indirecta és més cara i menys eficaç que la gestió directa”.

Santa Tecla, un contracte caducat des del 2017

Finalment, Podem El Vendrell qualifica de “situació irregular” que el contracte d'atenció domiciliària que l'Ajuntament manté amb la Xarxa Sanitària Santa Tecla estigui caducat des del 2017, “ja que Santa Tecla continua realitzant el servei, i s'han de pagar les factures amb reconeixements de crèdit, tal i com va passar en el Ple extraordinari del 29 de desembre de 2021”.

El grup de l'oposició també recorda que la licitació del nou contracte del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) de l'Ajuntament del Vendrell, que inclou servei d'atenció personal i d'ajuda a la llar, preveu un pressupost d'1,3MEUR per a dos anys d'externalització del servei. Una quantitat que Podem considera “prou important” com per fer un estudi previ sobre la forma de gestió del servei.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: