Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP de Valls porta la venda d'entrades de les Decennals al Síndic i a l'Agència Catalana de Consum

Els cupaires creuen que s’han vulnerat els drets de les persones consumidores, ja que no s'ofereix la possibilitat de retornar els abonaments tot i els canvis que han patit alguns espectacles

Imatge d'arxiu de l'exterior de les taquilles del Teatre Principal de Valls Imatge d'arxiu de l'exterior de les taquilles del Teatre Principal de Valls ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Diumenge, 23 Gener 2022 17:25

La CUP de Valls ha interposat una queixa al Síndic de Greuges de Catalunya i a l'Agència Catalana del Consum, ja que creu que s'han vulnerat els drets de les persones consumidores que van adquirir alguna entrada o abonament per algun esdeveniment de les Decennals 20211, després dels canvis d'horaris i condicions que han patit alguns espectacles a propòsit de les noves mesures covid dictaminades per la Generalitat. Cal recordar que, a causa d'aquestes mesures, totes les activitats hauran d'acabar a les 00:30h de la matinada, s'hauran de celebrar amb el públic assegut i l'aforament estarà limitat al 70% de la seva capacitat.

Aquesta situació ha comportat, entre altres coses, el desdoblament d'espectacles i l'avançament dels horaris dels concerts de les Decennals, fent que a hores d'ara hi hagi esdeveniments que se solapin entre ells. Segons la CUP, el problema és que "l'Ajuntament de Valls només ofereix la possiblitat d'exigir el retorn de l'import de les entrades si la persona consumidora és reubicada en una sessió que se celebri un dia diferent".

Des de la CUP es considera que s'estan vulnerant els drets de les persones consumidores: "En primer lloc, no s'ha informat a la ciutadania que ha comprat entrades del canvi d'horari dels espectacles, concerts i esdeveniments. En segon lloc, no es permet retornar els abonaments tot i que hi ha hagut canvis substancials en les condicions de molts esdeveniments, com per exemple el ball de gala, que ha passat a ser un concert de gala. A més, en aquest cas concret, hi havia persones que havien pagat quantitats inicials diferents per estar assegudes, quan ara tothom està assegut. Finalment, no es permet reclamar tampoc en aquells esdeveniments que han patit un canvi de grups on, a més, no s'ha informat a les persones consumidores. Aquest és el cas de la Revetlla Jove, on s'havia anunciat el grup Hotel Cochambre i s'ha canviat per Di-versiones en un dia i horari diferent".

La formació anticapitalista també retreu altres "conflictes sorgits amb anterioritat, com la gratuïtat de la programació infantil en dies concrets anunciada després de posar a la venda els espectacles de pagament, o el sorgiment de nous abonaments de concerts no planificats quan part de la població ja havia adquirit els seus".

Aquestes incidències han motivat a la CUP a presentar una queixa davant el Síndic de Greuges de Catalunya i l'Agència Catalana de Consum, "al·legant que l'Ajuntament de Valls i la Fundació Festes Decennals Mare de Déu de la Candela no han actuat segons el que marca la llei, i per tant, han vulnerat els drets de les persones consumidores".

Finalment, des de la CUP s'anima a totes les persones que s'hagin vist afectades per aquests canvis a fer una reclamació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. ,al web de l'Agència Catalana del Consum o al Síndic de Greuges.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: