Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Agrupament demana "transparència" en la gestió dels diners que deixarà d'ingressar Montblanc amb l'alliberament del peatge

L'1 de setembre s'eliminaran els peatges de les autopistes AP-7 i AP-2 i Montblanc deixarà de percebre 150.000 euros en concepte de l'IBI especial

Imatge d'arxiu del peatge de l'AP-2, a Montblanc Imatge d'arxiu del peatge de l'AP-2, a Montblanc ARXIU / GOOGLE
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 25 Agost 2021 07:19

El proper 1 de setembre s'acabaran d'alliberar i posar fi a les concessions privades de diversos trams d'autopistes que transcorren a Catalunya: AP-2 (Mediterrani-Saragossa), AP-7 (Tarragona-Alacant i Tarragona-La Jonquera).

La gratuïtat d'aquestes vies, que quedaran lliures de peatges, comportarà que els municipis pels quals transcorren com Montblanc, deixin de percebre les quantitats que, fins a la data, cobraven en concepte d'IBI-BICES (Impost sobre Béns Immobles - Béns Immobles de Característiques Especials). En el cas de l'Ajuntament de Montblanc, això suposarà uns 150.000 euros menys perles arques municipals.

Des del grup municipal d'Agrupament-ERC, abans al govern i ara a l'oposició, destaquen que l'alliberament suposarà per Montblanc "l'obertura d'unes vies d'alta capacitat de caràcter gratuït, per les quals, hi circulaven molts menys vehicles dels que ho podran fer". Segons pronostica la formació, "tal com ja ha succeït amb altres autopistes alliberades, part del trànsit que fins ara circulava per altres vies, optarà per l'autopista, cosa que, a banda de contribuir a reduir la sinistralitat, suposarà connexions àgils i més econòmiques". També creuen que aquest alliberament suposarà "un canvi de paradigma en l'àmbit comercial i industrial per aquelles empreses ubicades en el seu recorregut i generarà una major competitivitat, amb conseqüències positives evidents en el PIB municipal".

Ara bé,  en relació a la gestió dels diners que deixarà d'ingressar el consistori per l'alliberament del peatge de l'AP-2, Agrupament-ERC demana al govern encapçalat per l'alcalde Josep Andreu "la màxima transparència comunicativa a la ciutadania sobre aquest fet i la seva afectació al pressupost municipal, així ho qüestionarem en el proper plenari municipal". 

El govern, sorprès 

L'equip de govern s'ha mostrat sorprès davant la petició dels republicans. En declaracions a Ràdio Montblanc, el regidor Santi Porta ha assegurat que el govern municipal està treballant per suplir aquests diners que l'Ajuntament deixarà d'ingressar: "Em sobten les declaracions d'Esquerra, amb l'antic regidor d'Hisenda, Cesc Viñas, n'havíem parlat en junta de govern", ha reblat Porta.

El que sí preocupa al govern de Montblanc és l'elevat nombre de vehicles que passaran per la rotonda de l'autopista un cop s'alliberi el peatge i quan estigui acabat el túnel del coll de Lilla. Per això han demanat una reunió amb la ministra, amb l'objectiu de millorar aquest tram d'autopista i la rotonda davant el previsible augment del nombre de vehicles.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: