Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Vendrell elaborarà un Pla de xoc per superar la crisi derivada de la Covid-19

És el primer objectiu de la Taula de diàleg per a la reconstrucció del Vendrell, que inclourà representants dels grups municipals, entitats socials, econòmiques i culturals

Ple telemàtic de l'Ajuntament del Vendrell celebrat aquest dilluns Ple telemàtic de l'Ajuntament del Vendrell celebrat aquest dilluns AJUNTAMENT DEL VENDRELL
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 28 abril 2020 13:32

El Ple de l'Ajuntament del Vendrell celebrat ahir dilluns va donar llum verda a la fórmula que agruparà totes les mesures per fer front a la crisi derivada per la Covid-19. Els acords presos ahir permetran la creació d'una Taula de diàleg per a la reconstrucció del Vendrell, que es començarà a reunir el proper dijous 30 d'abril.

La unanimitat del Ple va permetre aprovar i fusionar dues mocions presentades en un mateix sentit: d’una banda, la dels grups municipals de Som Poble-ERC, Primàries Catalunya i Podem El Vendrell i de l’altra, la del grup municipal de Junts pel Vendrell, per a l’establiment de mesures econòmiques i socials per fer front a l’emergència social i la crisi econòmica generada per la pandèmia de la Covid-19.

A més de la fusió de les dues mocions, aquest punt també va incorporar la proposta de tots els grups polítics del consistori de que totes les mesures es tindran en compte en els acords a incorporar en la versió inicial del Pla Municipal de Reactivació Econòmica i Social. Un Pla que es presentarà per treballar i consensuar en una Taula de diàleg per a la reconstrucció del Vendrell, que inclourà un representants de tots els grups municipals, entitats socials, econòmiques i culturals, i amb el suport dels tècnics municipals, i la primera convocatòria de la qual està prevista per aquest mateix dijous.

L’objectiu d’aquesta Taula serà elaborar un Pla de xoc per superar la crisi derivada del COVID 19. I en una segona fase treballar per trobar nous sectors econòmics que puguin rebaixar la dependència del municipi del sector serveis, el més colpejat per la crisi, i que el faci més resistent davant de noves crisis - com la climàtica i energètica, aprofitant la necessitat de millores socials i ambientals en la gestió́ dels residus, l’estalvi d’energia o l’habitatge assequible -, per crear ocupació.

En aquesta Taula es debatran propostes com la creació d’una oficina d’atenció a la ciutadania, als treballadors autònoms i a les PIMES, en col·laboració amb l’Eina i Serveis socials; la creació de les bases de la subvenció per al lloguer d’habitatge a les famílies amb pocs recursos que viuen en immobles públics o privats de lloguer; l’establiment d’un nou Calendari del Contribuent que entri el vigor una vegada finalitzi l’estat d’alarma; la presentació́ al Ple de la corporació abans de la finalització de l’estat d’alarma d’un conjunt de modificacions o subvencions de diverses taxes per tal d’incorporar bonificacions.

També que el govern municipal presenti en el proper Ple l’articulat d’una línia de subvencions a favor de les PIMES i autònoms locals; que amb la finalització de l’estat d’alarma, amb la col·laboració de tots tipus d’entitats, es faci una campanya publicitària de crida a la ciutadania i de suport per tal de fomentar el consum de proximitat (km 0) i solidària al comerç local i de proximitat; col·laborar amb els recursos necessaris perquè̀ davant la situació sanitària del municipi es pugui facilitar la compra del material de protecció pel personal de l’Hospital comarcal i de la resta de centres de salut del municipi. O la creació d'una taula d’emergència sanitària, que compti amb representació́ tècnica municipal i política, dels treballadors dels centres sanitaris, de les residències per a gent gran del municipi, de les farmàcies i d’altres agents que tinguin incidència en la lluita contra el Covid-19 i de qualsevol altre incidència sanitària similar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: