Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Tarragona contractarà setze persones per reforçar els serveis socials

Ricomà demana "màxima responsabilitat a la ciutadania" per afrontar l'inici del desconfinament

Ple telemàtic de l'Ajuntament de Tarragona, celebrat aquest divendres 24 d'abril Ple telemàtic de l'Ajuntament de Tarragona, celebrat aquest divendres 24 d'abril AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Vida Municipal ACN
Divendres, 24 abril 2020 16:20

L'Ajuntament de Tarragona contractarà setze persones per reforçar els serveis socials de la ciutat, a causa de l'increment de feina que han tingut arran de la crisi de la covid-19. Així ho ha anunciat en el plenari d'aquest divendres la consellera de Serveis Socials, Carla Aguilar, que ha explicat que s'està ultimant una nova partida econòmica per donar suport a les entitats del tercer sector. Al final de la sessió, l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha demanat "màxima responsabilitat" a la ciutadania per afrontar l'inici del desconfinament, a partir de diumenge. "En la primera fase Tarragona ha actuat molt bé, i el que hi ha en joc és no fer cap pas enrere", ha assenyalat Ricomà.

En el ple s'ha donat compte de la liquidació del pressupost de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST) del 2019, amb un romanent de tresoreria d'1,7 milions d'euros. Una xifra que diferents grups de l'oposició han criticat per massa elevada en considerar que aquests diners s'haurien d'haver utilitzat per a desenvolupar projectes. Des de l'equip de govern, Aguilar ha afirmat que treballaran per reduir-lo.

També sobre el romanent, però en aquest cas el del consistori, tractava la declaració institucional secundada per totes les formacions, en la qual l'Ajuntament demana al govern estatal que es puguin utilitzar els diners -6,6 milions d'euros- per lluitar contra les conseqüències econòmiques i socials de la crisi de la covid-19. Ricomà també ha indicat al final del ple que "toca reconstruir la ciutat" però sense oblidar que encara s'està en la fase inicial de "lluitar contra els contagis i les morts".

Part d'aquesta reconstrucció es farà amb un modificatius de crèdit que s'ha aprovat en la sessió, de 558.000 euros. En concret, 300.000 euros seran d'ajudes per al comerç de proximitat, 100.000 per al sector cultural, 108.000 en material sanitari, de neteja o comunicació, i 50.000 euros per a fumigar espais municipals, especialment escoles i llars d'infants. El punt ha comptat amb el suport de tots els grups a excepció del PP, que s'ha abstingut, especialment per considerar que la dotació de suport al comerç és insuficient.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: