Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Programa 'Referent' d’ocupació juvenil va atendre 238 joves del Baix Penedès l'any 2019

El perfil de joves atesos ha estat majoritàriament, joves de 16 a 20 anys sense formació ni experiència laboral prèvia

Imatge de l’Oficina Jove del Baix Penedès Imatge de l’Oficina Jove del Baix Penedès CCBP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 13 Gener 2020 21:26

El programa 'Referent' d’ocupació juvenil de l’Oficina Jove Baix Penedès va atendre durant el passat 2019 un total de 238 joves d’entre 16 i 20 anys que estaven en procés de cerca de feina. A data d’avui, hi ha hagut un 16% de joves inserits al mercat laboral. Aquest programa té com objectiu prioritzar l’atenció a les persones més joves i amb especials dificultats en la transició del sistema educatiu al sistema laboral i facilitar eines per completar amb èxit aquesta transició.

Tots ells han rebut informació, assessorament i acompanyament individualitzat i personalitzat per a la cerca de feina i l’accés al món laboral. Aquest assessorament cas per cas ha ajudat a orientar els joves a les formacions tan ocupacionals com reglades que ofereix la comarca i comarques properes, i els diferents projectes destinats a joves que inclouen tan formació com orientació. A més, també s’informa i assessora sobre les subvencions per afavorir l’autoocupació de joves inscrits al projecte de garantia Juvenil, i en alguns casos s’ha realitzat suport puntual per iniciar els tràmits.

Dels 238 joves atesos de manera individual, 176 d’ells han estat dins d’un procés continu i coordinat d’orientació entre les diferents àrees d’actuació a nivell comarcal. S’han realitzat 99 derivacions a altres programes ocupacionals o projectes singulars o integrals.

El Programa 'Referent' d’ocupació juvenil de l’Oficina Jove Baix Penedès també ha fet presència al llarg del 2019 en Instituts de la comarca, realitzant xerrades de caire ocupacional a grups de 4rt d’ESO i de cicles formatius.

Tot això ha estat possible gràcies a la nova figura creada dins l’Oficina Jove del Baix Penedès especialitzada sobretot en temes d’ocupació, centralitzant tota la informació en referència a aquest tema en una única persona, i per tant, facilitant el treball en xarxa i coordinat amb la resta d’agents del territori.

El programa és una iniciativa del Servei d’Ocupació de Catalunya, cofinançat per la iniciativa d’ocupació juvenil i el Fons social Europeu, amb el suport del Consell Comarcal del Baix Penedès.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: