Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell distribuirà les inversions de forma equitativa entre els nuclis del municipi

El Pla de Mandat 2019-2023 preveu inversions per import de 45,21 milions

Ajuntament de Calafell Ajuntament de Calafell ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 14 Desembre 2019 10:34

El ple de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat el Pla de Mandat 2019-2023, que inclou inversions per import de 45,21 milions d’euros. El document planifica 67 projectes a desenvolupar fins al 2023, quan acaba el mandat, però que en alguns casos es completaran en els dos anys posteriors.

Segons l’alcalde, Ramon Ferré, “amb el Pla de Mandat tindrem un full de ruta que recull les actuacions a fer durant el mandat i les prioritza en el temps”. Afegeix que “la planificació servirà per elaborar i tramitar els projectes i aconseguir-ne el finançament”.

Pel que fa a les accions previstes, Ferré subratlla que l’objectiu és “fer canvis que facilitin una millor qualitat de vida als veïns i veïnes, fent un Calafell amable, equitatiu i solidari”. Una de les grans novetats és la distribució territorial de les inversions, de forma equitativa entre els nuclis del municipi, a partir d’un criteri objectiu com és el nombre d’habitants. Amb aquesta mesura, “esperem deixar enrera els greuges històrics entre nuclis”, afegeix l’alcalde.

Prèviament al seu debat en el ple municipal, el Pla de Mandat va passar pels consells de participació ciutadana dels diferents nuclis del municipi, i pel Consell Ciutadà, que representa al seu conjunt.

Les cinc línies d'acció

El Pla de Mandat té cinc línies d’acció: La Ciutat Oberta; La Ciutat per Viure i Conviure; La Promoció de la Ciutat; L’equilibri urbà; i La Ciutat Ecològica.

La Ciutat Oberta

L’objectiu és avançar en transparència i en la facilitat per a interactuar amb l’Ajuntament, consolidar el nou model participatiu iniciat en l’anterior mandat, i reorganitzar els departaments municipals que donen resposta directa al carrer. Les inversions sumaran 4.510.000 euros.

La Ciutat per Viure i Conviure

L’objectiu és millorar la qualitat de vida i la convivència al municipi. Es preveuen nous espais formatius, esportius, cívics i socials, i millorar els actuals. S’hi inclouen les polítiques encaminades a millorar la qualitat de vida dels animals. Les inversions sumaran 14.703.462,77 euros.

La Promoció de la Ciutat

Perseguirà convertir Calafell en un municipi més atractiu comercialment i en lleure. Es desenvoluparan nous atractius turístics i es reforçarà la conservació i promoció del patrimoni històric. I es fomentarà la creació de nous projectes empresarials. Les inversions sumaran 2.183.835,66 euros.

L’equilibri urbà

Hi haurà una distribució equitativa de les inversions, en funció de la població dels diferents barris, per trencar la dinàmica decadent d’algunes zones i acabar amb el sentiment de greuge comparatiu. A Calafell (Poble i Platja en conjunt) es destinaran el 41,9% de les inversions; a Segur, el 42,2%; i a les urbanitzacions, el 15,9%. Les inversions sumaran 10.563.536,56 euros.

La Ciutat Ecològica

Seran prioritàries les polítiques de civisme, neteja i mobilitat sostenible. També millorar la permeabilitat de la barrera que suposa la via del tren i fer un salt de qualitat en el reciclatge i la qualitat ambiental de les platges. Les inversions sumaran 13.225.197 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: