Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El vot de qualitat de l'alcalde del Vendrell decideix en les mocions sobre el conflicte català

El ple d'octubre també va aprovar la congelació de les Ordenances Fiscals del 2020, amb l'excepció de la taxa d'escombraries i del recàrrec que s'aplicarà en l'IBI dels tenidors amb pisos buits

Ple de l'Ajuntament del Vendrell celebrat aquest dilluns 21 d'octubre Ple de l'Ajuntament del Vendrell celebrat aquest dilluns 21 d'octubre AJUNTAMENT DEL VENDRELL
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 22 Octubre 2019 12:46

El vot de l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez (PSC), va resultar ser determinant en les mocions de caire polític durant el ple ordinari celebrat aquest dilluns 21 d'octubre. La moció presentada per l’equip de govern per la convivència i el diàleg com a úniques solucions al conflicte català va quedar aprovada amb el vot de qualitat de l’alcalde, després de l’empat obtingut (10 vots a favor de PSC +Cs, 10 vots en contra de l’oposició i 1 abstenció d’AVP).

Per contra, la moció presentada pels grups municipals de Som Poble-ERC, Junts pel Vendrell, Primàries Catalunya i Podem el Vendrell en resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’amnistia per als presos i preses polítics i en defensa del dret d’autodeterminació va quedar rebutjada gràcies al vot de l'alcalde, que va desfer l'empat (10 vots en contra de PSC+Cs, 10 a favor de l’oposició i 1 abstenció d’AVP).

Les ordenances es congelen excepte la taxa d'escombraries

D'altra banda, el ple va aprovar de forma provisional la modificació de les Ordenances Fiscals, amb 11 vots a favor (govern) i 10 vots en contra (oposició). El regidor d’Hisenda va explicar que les ordenances fiscals per l’any 2020 queden congelades, tan sols amb dues excepcions: l’IBI per a grans tenidors d’habitatges desocupats, tal com ja es va avançar, i la taxa d’escombraries, que no s’havia incrementat des del 2014.

En concret, l’increment d’aquesta taxa és d’un 10% a raó d’una variació inferior a l’1,8% anual, de mitjana, des de la darrera actualització. Per a cada habitatge es passarà de 110 euros a 121 euros; en el cas d’habitatges unifamiliars aïllats, es passarà de 135 euros a 148 euros. La principal raó d’aquesta variació és l’increment del cost dels serveis mancomunats de recollida, transport i tractament de residus i de deixalleria comarcal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: