Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'alcalde del Vendrell cita els valors que Pau Casals va defensar davant l'ONU com a exemple per resoldre el conflicte a Catalunya

Kenneth Martínez va citar paraules que el mestre va expressar davant de l'ONU, l'any 1971, durant la celebració de la Diada que va començar amb la tradional ofrena a la tomba de Casals

La Diada Nacional de Catalunya al Vendrell es va iniciar amb la tradicional ofrena floral a la tomba de Pau Casals La Diada Nacional de Catalunya al Vendrell es va iniciar amb la tradicional ofrena floral a la tomba de Pau Casals AJUNTAMENT DEL VENDRELL
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 12 Setembre 2019 12:27

Malgrat la pluja, l'acte d'ahir al matí de la Diada Nacional de Catalunya al Vendrell es va iniciar amb la tradicional ofrena floral a la tomba de Pau Casals, en què hi van participar una quarantena d'entitats

Tot seguit, l'acte es va traslladar a la Sala de Plens de l'Ajuntament on van tenir lloc un parlament de l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez; la glossa a càrrec d'Albert Solé Galí, i un concert de la Coral Polifònica que va finalitzar amb "Els segadors", himne nacional de Catalunya.

          L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i el glossaire Albert Solé: 

Kenneth Martínez i Albert Solé

Pau Casals i les assemblees de Pau i Treva, el camí a seguir

Durant el parlament, l'alcalde del Vendrell es va referir als valors universals que Pau Casals va expressar davant de l’ONU, l’any 1971, "on el mestre va posar com exemple la mateixa Catalunya, l’exemple històric de Catalunya". Casals va destacar, de l’Història de Catalunya, davant de tot el món, "les assembles de Pau i Treva, del S.XI, que podríem considerar l’antecedent del parlamentarisme català i del Dret català". Kenneth Martínez considera que "de l’exemple de les assemblees de Pau i Treva, dels defensors de 1714, de les paraules d’en Pau Casals en podem extreure les mateixes conclusions. Aquelles assemblees, davant el conflicte social intern que es donava en aquella societat feudal, el van canalitzar a través d’acords, de lleis i de les institucions del moment. I d’aquells acords, lleis i institucions, amb el temps, es va anar conformant la nació catalana".

El batlle vendrellenc creu que, davant de la situació que viu Catalunya actualment, "seria convenient triar moments o fets, com va fer Pau Casals, que van construir, lligar i apoderar la societat a través d’acords, de lleis i d’institucions, i que van servir per solucionar conflictes i afavorir la convivència", i al mateix temps va assenyalar que són "acords, lleis i institucions que neixen de dins de les societats, que necessàriament s’han de produir dins de les societats perquè, només posant en comú les discrepàncies, i arribant a acords, pot sortir reforçada una societat".

L'alcalde va sentenciar: "Conflictes, sempre n’hi ha hagut en les societats; com els canalitzem i quina solució els hi donem és de la manera que passarem a la història", i va afegir: "Avui, 11 de setembre de 2019, TOTS els vendrellencs i vendrellenques, TOTS els catalans i catalanes retem homenatge als últims defensors, de 1714, d’aquells acords, lleis i institucions que van configurar la nació catalana".

Finalment, Martínez va concloure tot afirmant que "de les paraules d’en Pau Casals en podem extreure les mateixes conclusions; són els acords els que enforteixen les societats, afavoreixen la convivència i construeixen nacions, i que fins i tot, com va fer Pau Casals, poden servir de models universals".

Sardanes per acabar

La celebració de la Diada va finalitzar, a les 19:00h, a la Rambla, amb una ballada de sardanes amb la cobla La Principal de la Bisbal, organitzada pels Dansaires del Penedès i el Foment Sardanista Vendrellenc.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: