Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Junts pel Morell guanya les eleccions però li caldrà un pacte de govern més ampli

La llista d'Eloi Calbet perd un dels regidors que tenia l'antiga Convergència de Pere Ginovart i s'obre la porta a més d'un possible pacte

Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 27 Mai 2019 12:00

El cap de llista de Junts pel Morell, Eloi Calbet, ha guanyat les eleccions municipals del 2019 amb 4 regidors. L'hereu de l'històric alcalde Pere Guinovart perd un dels 5 regidors que tenia l'antiga Convergència i, per tant, l'obliga a pactar per governar.

La llista de Compartim, l'antiga UPM-ERC, també perd un representant i obté 3 regidors. El soci de govern petit, el PSC d'Alberto Ortega, perd un dels dos regidors que tenia. Les candidatures sense representació, ARA El Morell i Ciutadans, en guanyen 2 i 1 respectivament, entrant com a nous partits al consistori i fragmentant-lo en fins a cinc forces polítiques.

Davant d'aquest panorama, Eloi Calbet estarà obligat a explorar més d'un pacte si vol governar amb una majoria estable, que a l'Ajuntament del Morell està estipulada amb 6 dels 11 regidors. Si repeteix el pacte amb els socialistes, haurà d'incorporar una tercera força -ARA- a l'equip de govern per aconseguir la majoria absoluta. L'altra opció de Calbet seria un govern de concentració entre les dues forces majoritàries i independentistes -Junts i Compartim-.

Però els grups de l'oposició també poden fer els seus càlculs i oferir un pacte alternatiu al partit governant -encara que sigui antinatura- si els números surten. La capacitat de diàleg i d'entesa que tinguin les forces serà clau per a la composició del nou govern municipal.

 
 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: