Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus ofereix assessorament personalitzat sobre estalvi en la factura d'electricitat, gas o aigua

L'Ajuntament reprèn els tallers d'estalvi, que començaran el 13 de setembre al Centre Cívic del Carme

Imatge d'un dels cursos oferts anteriorment per l'Ajuntament de Reus per estalviar en la factura de la llum, l'aigua i el gas Imatge d'un dels cursos oferts anteriorment per l'Ajuntament de Reus per estalviar en la factura de la llum, l'aigua i el gas CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 12 Setembre 2018 14:16

El servei personalitzat d'assessorament sobre l'estalvi en la factura d'electricitat, gas i aigua, serà un dels punts forts dels tallers que, un any més, ofereix l'Ajuntament de Reus. Així, aquest dijous 13 de setembre tindrà lloc al Centre Cívic del Carme un nou taller d’estalvi energètic i el dimecres 26 de setembre hi haurà un altre al Centre Cívic Llevant. Pel que fa a l'assessorament individual es pot fer al Punt d’Assessorament Energètic (PAE), que funciona dos dies a la setmana a diferents centres cívics de la ciutat.

Des de l’1 de gener fins al 31 de juliol del 2018, un total de 635 persones han rebut assessorament energètic per part de l’Ajuntament de Reus, ja sigui de manera col·lectiva mitjançant els tallers 'Com estalviar en la teva factura d'electricitat i aigua' o de manera individualitzada a través del PAE. Pels mesos de setembre, octubre, novembre i desembre s'han previst 6 tallers als centres cívics del Carme, Llevant, Migjorn i Ponent i al Casal de les Dones.

Els tallers són xerrades on es donen pautes per disminuir el consum i la despesa energètica a casa, per entendre la nova factura elèctrica, de gas i d’aigua, per conèixer les diferents modalitats de contractació, per poder establir les bases d'una comptabilitat energètica domèstica més precisa i per a realitzar una millora de l’eficiència i, per tant, d’estalvi energètic potencial. Per això, es recomana a les persones assistents portar la darrera factura d'aigua, gas i llum.

Els tallers s'oferiran en diversos centres cívics de 10 a 11h, excepte al Centre Cívic Ponent que es farà d'11 a 12h. Les ubicacions i dates dels tallers són: dijous 13 de setembre al Centre Cívic del Carme; dimecres 26 de setembre al Centre Cívic Llevant; dimecres 10 d'octubre al Casal de les Dones; dijous 25 d'octubre al Centre Cívic Migjorn; dimecres 7 de novembre al Centre Cívic Ponent i dijous 13 de desembre al Centre Cívic Llevant.

Pel que fa al Punt d'Assessorament Energètic són visites privades on es consultarà la factura de l'assistent i es mirarà si hi ha possibilitat de reduir-la acollint-se a algun tipus de bonificació, de millora en l’ús dels subministraments, de reducció de potència, etc. La factura és un requisit imprescindible, ja que es tracta d'un assessorament personalitzat. Els horaris d'atenció són: al Centre Cívic del Carme, els dimecres de 16 a 19h; al Centre Cívic Llevant, els dijous de 9 a 13h i els dijous de 15 a 19h al Centre Cívic Ponent. L'hora s'ha de demanar prèviament al telèfon 977010010 o a la Web de l'Ajuntament.

Subvencions contra la pobresa energètica

La subvenció contra la pobresa energètica que atorga l’Ajuntament de Reus a les famílies que es troben en situació de necessitat socioeconòmica per atendre les despeses de subministraments d’electricitat i de gas es pot sol·licitar fins al 31 d’octubre. Tothom que demana aquest ajut ha d’assistir a un dels tallers d’estalvi energètic o bé ha de demanar cita al PAE.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: