Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell no té prou policies per cobrir l’estiu

L’Ajuntament sosté que la ràtio és bona pels habitants que hi ha empadronats

Imatge d'una parella d'agents de la Policia Local circulant pels carrers de Calafell Imatge d'una parella d'agents de la Policia Local circulant pels carrers de Calafell CEDIDA
Vida Municipal Cati Morell / Taempus
Dimarts, 23 Mai 2017 08:46

L’Ajuntament de Calafell ha admès que no té prou efectius al cos de la Policia Local per cobrir la temporada d’estiu. Segons el govern municipal, el cos té actualment 85 places i n’hi ha 71 de cobertes. Això fa que hi hagi una ràtio de 2,92 policies per cada 1.000 habitants, quan les recomanacions dels experts són d’1,5 agents per cada 1.000 habitants. Aquesta xifra que, segons el govern municipal, està per sobre de les recomanacions per a un bon funcionament, varia notablement durant els mesos d’estiu, quan Calafell passa dels 24.000 habitants empadronats a 150.000. En plena campanya turística, Calafell passa a tenir una ràtio de 0,47 policies per cada 1.000 habitants.

Amb una població empadronada de 24.289 habitants –segons dades del 31 de desembre del 2016– la ràtio és de 2,92 policies per cada 1.000 habitants. La ràtio recomanada per la Generalitat és que hi hagi 1,5 policies locals per cada 1.000 habitants. “El problema és a l’estiu o per Setmana Santa, quan la població es dispara fins als 150.000 habitants. Llavors, la ràtio cau a 0,47 policies locals per cada 1.000 habitants”, admet el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan M. Triadó. Segons el regidor calafellenc, aquest dèficit de policies locals es veu compensat, en part, per la presència al municipi dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil, tot i que les seves competències, en aquest darrer cas, són molt més limitades i específiques. Un 55,7% dels casos van ser atesos per la Policia Local, i el 44,3% restant, pel cos de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.

La memòria

La Policia Local de Calafell va fer 106.706 hores de serveis durant l’any passat, segons recull la memòria anual que es va fer pública ahir. Aquest esforç i el de la resta de forces policials va aconseguir que els delictes baixessin un 4,3% al conjunt de la població. En canvi, el nombre de casos resolts va augmentar un 2,32%.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: