Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Vendrell obre un procés participatiu per determinar el futur Parc del Botafoc

L’espai preveu esdevenir un important “pulmó verd” de referència al municipi

Vista aèria del Parc del Botafoc del Vendrell, al costat de la Riera de la Bisbal Vista aèria del Parc del Botafoc del Vendrell, al costat de la Riera de la Bisbal CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 06 Març 2017 17:53

L’Ajuntament del Vendrell ha obert un procés participatiu per recollir propostes d’usos per al futur parc del Botafoc. La iniciativa s’ha posat en marxa aquesta setmana i s’allargarà, principalment en forma d’enquesta, fins a finals d’aquest mes de març. Aquest espai públic podria convertir-se, gràcies a la inversió del projecte d’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI), en un important “pulmó verd” de referència al municipi. Si finalment no es concedís la subvenció d’EDUSI, el projecte seguiria endavant però a un altre ritme en funció de les disponibilitats pressupostaries.

El centre de la vila del Vendrell té mancances d’espais d’esbarjo i d’elements d’oci per donar resposta a les noves demandes i a les noves formes de fer. Per aquest motiu, el futur Parc del Botafoc pot esdevenir un gran espai que doni cabuda a elements esportius, de cultura, d’oci i de serveis. A més, el municipi té un teixit associatiu que organitza multitud d’actes i s’ha de donar respostes d’espais per aquests esdeveniments. Per tal de definir quins d’aquests usos podria acollir el Parc, l’Ajuntament vol consultar a la ciutadania, les entitats i les associacions quines serien les seves prioritats.

El compromís del govern és estudiar les propostes més valorades en els òrgans competents per a la presa de decisions, com ara el ple, per incorporar els resultats al projecte de l’EDUSI.

L’enquesta participativa

El procés participatiu, dissenyat per tècnics municipals de diferents àrees, es vehicula a través d’una enquesta que es pot respondre online, a la pàgina web de l’Ajuntament del Vendrell. Aquesta consulta proposa espais i continguts, així com elements i usos pel futur parc, demanant a cada participant que els valori segons el grau d’importància. En concret, les preguntes de l’enquesta es divideixen en tres apartats: els que fan referència a l’esport i la salut, els de la cultura i oci i els referents als serveis.

L’enquesta també es podrà fer presencialment, ja que una enquestadora recollirà l’opinió dels ciutadans a peu de carrer al llarg d’aquest mes. A banda, el procés participatiu comptarà amb l’aportació i propostes dels nens i nenes de fins a 12 anys. També es farà un acte informatiu obert a tothom avui a les vuit del vespre al Centre Cívic l’Estació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: