Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Vendrell esdevé municipi cardioprotegit

PxC denuncia que han hagut de passar més de 7 anys per la instal·lació dels desfibril·ladors

Imatge del regidor de Salut, Ferran Trillas, explicant la instal·lació dels desfibril·ladors Imatge del regidor de Salut, Ferran Trillas, explicant la instal·lació dels desfibril·ladors CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 24 Gener 2017 09:52

L’Ajuntament del Vendrell ha instal·lat una quinzena de desfibril·ladors en edificis municipals i espais públics de la localitat, a instàncies d’una resolució aprovada en el ple del consistori l’any 2009, presentada pel grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC). 

Les dues piscines municipals ja comptaven amb un desfibril·lador cadascuna i ara s’ha ampliat la seva instal·lació, on tres dels quals són portàtils: un per al vehicle de Protecció Civil i dos per als de la Policia Municipal. La resta estan ubicats als dos teatres principals (Àngel Guimerà i Pau Casals), a centres esportius (el club de tennis, el pavelló municipal i el de Com-ruga). També s’han instal·lat a centres mèdics com la residència d’avis la Muntanyeta o el consultori de Coma-ruga i, a més, també se n’ha habilitat un a la Plaça Vella.

El regidor de Salut, Ferran Trillas, ha explicat que “la col·locació s’ha fet seguint les recomanacions de l’empresa instal·ladora dels desfibril·ladors, tenint en compte que fossin espais cèntrics amb molt de pas de gent, centres esportius i llocs on hi ha persones amb més risc de patir una aturada cardiorespiratòria”.

Per un bon ús d’aquests aparells, es van concretar 160 hores de formació, de les quals se n’han realitzat 70 al personal de la Policia Municipal, de Protecció Civil i de consergeria d’equipaments municipals. D’altra banda, està previst fer una xerrada oberta a la ciutadania per poder tenir unes petites nocions del seu funcionament. 

PxC es felicita per la instal·lació, 7 anys després

El grup municipal de Plataforma per Catalunya es felicita a sí mateix, que “per fi” s’implementi una proposta de resolució aprovada en Ple a finals de 2009. “Han hagut de passar més de 7 anys, tres mandats diferents i diversos regidors de Salut, però al final s’ha imposat el sentit comú”, senyala el partit polític. A més, denuncien que aquest “més val tard que mai”, no deixa de ser “un vici” de l’administració local en què molts temes i projectes útils per al ciutadà s’eternitzen.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: