Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Banyeres corre perill de contaminació de l'aigua

L'origen del problema podria ser l'antiga pedrera de La Saldonera, a causa d'uns abocaments irregulars

Una veïna de Banyeres del Penedès omple una gerra d'aigua. Una veïna de Banyeres del Penedès omple una gerra d'aigua. LLUÍS SERRAT/ARXIU.
Societat El Punt Avui/ACN
Diumenge, 20 Novembre 2016 16:01

L'Ajuntament de Banyeres del Penedès ha advertit dels riscos de contaminació de l'aigua després de detectar un presumpte cas d'abocaments irregulars a l'antiga pedrera coneguda de La Saldonera, a prop de la urbanització Els Boscos. El regidor de Medi Ambient, Lluís Inglada, va explicar que es tracta d'un abocament de fangs provinents de depuradores d'aigua a la zona on passa l'aqüífer que abasteix el municipi. Per tot plegat, l'Ajuntament ha denunciat els fets a la fiscalia de Medi Ambient i ha demanat responsabilitats al conglomerat empresarial Soriguera, propietari de la pedrera. Inglada ha exigit a la companyia especial celeritat en la retirada dels residus.

El consistori va rebre l'avís d'un veí advertint d'un inhabitual trànsit de camions que descarregaven substàncies de forta olor, fet que va motivar que l'Ajuntament hi demanés una inspecció dels Mossos d'Esquadra. La policia va comprovar que feia dos mesos que s'hi estaven fent abocaments de fangs provinents de les depuradores de l'Agència Catalana de l'Aigua a Abrera i Cardedeu i que, teòricament, s'havien de traslladar a les Franqueses del Vallès. Un dels motius principals de la denúncia presentada a la fiscalia és el fet que sota la pedrera hi ha l'aqüífer Sorres de Santa Oliva, d'on s'extreu l'aigua de boca per a Banyeres i Santa Oliva.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: