Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Urtasun insta Illa a abandonar el projecte de Hard Rock si vol fer un veritable pla contra la sequera

El ministre de Cultura diu que els comuns estan "compromesos" amb un millor finançament per Catalunya i la resta de CCAA

El ministre de Cultura, Ernest Urtasun, durant l'atenció als mitjans a Tarragona El ministre de Cultura, Ernest Urtasun, durant l'atenció als mitjans a Tarragona ELOI TOST / ACN
Societat ACN
Divendres, 12 abril 2024 21:33

El ministre de Cultura, Ernest Urtasun, ha instat el candidat del PSC a les eleccions del 12-M, Salvador Illa, a abandonar el projecte de Hard Rock si vol fer un veritable pla contra la sequera a Catalunya. En una compareixença davant els mitjans a Tarragona, Urtasun ha dit que el complex turístic és "absolutament contrari a les polítiques d'aigua del futur i del segle XXI". A banda, ha assegurat que des de Comuns Sumar estan "compromesos amb que hi hagi una millora del finançament per Catalunya i la resta de comunitats autònomes", ja que el model actual "està caducat". En aquest sentit, ha apuntat que una bona dotació econòmica per les comunitats autònomes és "finançar serveis públics" com educació i sanitat.

En un altre ordre de coses, el responsable de la cartera de Cultura ha fet una "defensa de la llibertat d'expressió" arran de la "censura" d'un cartell de la festa major de Ripoll per part del consistori encapçalat per Aliança Catalana. "No podem tolerar que l'extrema dreta de Ripoll introdueixi la censura a Catalunya", ha asseverat. Per aquesta raó ha exigit "al conjunt de forces polítiques de Catalunya i particularment a Junts" que rebutgin "tot acord amb l'extrema dreta". "Sento algunes veus de Junts deixant la porta oberta a pactar amb Aliança Catalana. És profundament equivocat", ha assenyalat.

Reunions culturals i estat palestí

Urtasun ha aprofitat la visita a Tarragona per reunir-se amb diferents entitats, agents culturals i responsables de patrimoni del Camp de Tarragona i ha afirmat que des de Comuns Sumar estan "plenament compromesos" amb la protecció patrimonial i amb el fet que la cultura sigui "un dels grans motors del desenvolupament socioeconòmic" de la ciutat. En aquest sentit ha contraposat el seu model amb el d'altres formacions que aposten per projectes com Hard Rock, que pels progressistes generen "turisme massificat i treball precaritzat".

A respostes dels periodistes, el ministre ha refermat el compromís de la seva formació en el reconeixement de l'estat palestí i ha reclamat al PSOE que ho faci ben aviat. "Això es pot fer el pròxim dimarts perquè és una decisió que ha d'adoptar el consell de ministres, i ho pot fer en qualsevol moment", ha apuntat. Així mateix, ha destacat el context actual a l'ONU, on hi ha en discussió el reconeixement de l'estat palestí com a estat membre de les Nacions Unides, ja que ara tan sols és membre observador. "Creiem que un reconeixement aviat d'Espanya empenyeria també a un reconeixement aviat de les Nacions Unides", ha exposat.

Finalment, ha expressat la seva solidaritat amb el secretari general del PSOE de Ponferrada (Lleó), que va rebre una agressió presumptament a mans de membres d'extrema dreta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: