Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els pressupostos de la Generalitat pel 2024 preveuen 111,1 MEUR per al Camp de Tarragona

Les millores a l'hospital Joan XXIII de Tarragona i el tramvia del Camp de Tarragona són els projectes més finançats

El tren-tramvia del Camp de Tarragona és un dels projectes més finançats El tren-tramvia del Camp de Tarragona és un dels projectes més finançats ARXIU / INFOCAMP
Societat ACN
Dijous, 29 Febrer 2024 07:54

Els pressupostos de la Generalitat pel 2024 preveuen una inversió de 111,1 MEUR pel Camp de Tarragona. Les millores a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i el tren-tramvia del Camp de Tarragona són els projectes més finançats. En diferents partides, per al centre hospitalari s'hi destinaran uns 18,5 milions d'euros, mentre que el nou sistema de transport rebrà una dotació de 19,7 MEUR, entre obres, construcció dels tallers i compra de material ferroviari. Paral·lelament també es destinaran 9,5 milions a actuacions al Logis Montblanc i 8,2 MEUR a actuacions a la planta de valorització energètica de Tarragona. A més, s'invertiran quasi 3,9 milions per a un nou institut a Roda de Berà i 3,2 per a una nova escola a Maspujols.

Més enllà dels 111,1 MEUR, els comptes incorporen 14,7 MEUR més en concepte de romanent del 2023. Així, la inversió ascendeix als 125,8 MEUR, el que suposa un 11,9% més que l'any passat. En el romanent s'hi engloben, entre altres, la reforma de l'alberg de joventut de la ciutat de repòs i vacances de Tarragona (4,1 MEUR) i l'execució de les obres de mitigació del risc d'inundació al barri de la Salut de Salou (2,9 MEUR).

Per comarques, el Tarragonès és la que més finançament rebrà, amb quasi 65 MEUR. Més enllà de les partides esmentades anteriorment, hi ha previstos 586.000 euros per la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra a Torredembarra, 1,7 milions per a la reforma i ampliació del parc de bombers de Tarragona o uns altres 1,7 milions per la nova museografia del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. A més, es destinaran 970.000 euros a la xarxa perimetral de sensors per detectar substàncies tòxiques a l'entorn del polígon petroquímic.

El Baix Camp estarà dotat amb 19,2 MEUR, entre els que s'hi inclouen l'ampliació de l'escola Joan Ardèvol de Cambrils (2,7 MEUR), la construcció d'una via ciclista a la C-14 entre Salou i Reus, per uns 750.000 euros; i una altra entre Reus i Cambrils a la TV-3141 per valor de 371.000 euros.

L'Alt Camp rebrà 7,1 milions, dels quals 1 milió serà per a la restauració del claustre gòtic del monestir de Santes Creus i 900.000 per a la nova escola Mare de Déu del Roser de Vallmoll. A la Conca de Barberà li correspondran 17,2 MEUR, que més enllà dels 9,5 per al Logis Montblanc n'hi haurà 300.000 per al pavelló poliesportiu de l'Espluga de Francolí o 114.000 per a la quarta fase de la restauració del castell de Barberà de la Conca. Finalment, al Priorat s'hi destinaran 2,5 MEUR, entre els quals destaquen 110.000 euros per a la restauració de l'església de la Cartoixa d'Escaladei o 13.500 euros per a l'ampliació i remodelació de l'EDAR de Marçà.

A més, globalment al Camp de Tarragona es destinaran 12,7 MEUR a la conservació i millora de carreteres. Altres propostes que s'inclouen a l'acord de pressupostos són, d'una banda, destinar 5 MEUR a l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) per impulsar l'ecosistema de descarbonització de la indústria electrointensiva de Catalunya, en el marc de la Prospectiva energètica de Catalunya 2050, i, d'altra banda, redactar el projecte de reforma de la residència pública ICASS de Reus.

El delegat del Govern al Camp de Tarragona, Àngel Xifré, ha valorat positivament els comptes i ha destacat que "són uns pressupostos molt favorables per transformar la mobilitat del Camp de Tarragona i amb un marcat component social". El delegat ha remarcat que "més enllà de les inversions, aquests comptes enforteixen també els serveis públics amb més metges, més mestres i més mossos".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: