Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils se suma a la campanya de prevenció del suïcidi

S'instal·la a la plaça del Pòsit un dels 90 vinils que s'han repartit per diferents punts de Catalunya per posar èmfasi en la detecció

Imatge del vinil de la campanya de prevenció del suïcidi que s'ha instal·lat a la plaça del Pòsit Imatge del vinil de la campanya de prevenció del suïcidi que s'ha instal·lat a la plaça del Pòsit AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 20 Febrer 2024 06:53

L'Ajuntament de Cambrils s'ha sumat a la campanya de prevenció del suïcidi "No el deixis caure en el pou del suïcidi" impulsada pel Departament de Salut de la Generalitat. La plaça del Pòsit de Cambrils és un dels 90 escenaris d'aquesta campanya, que vol posar èmfasi en la detecció i prevenció, per part de l'entorn, de les conductes que atempten contra la pròpia vida i en demanar ajuda, si cal, al telèfon 061/Salut Respon.

Amb aquestes instal·lacions, situades en espais d'elevada concurrència, es vol conscienciar tant familiars com l'entorn perquè no es banalitzi davant situacions de risc. Així, reforça la necessitat d'acompanyar i ajudar les persones susceptibles de desenvolupar una conducta suïcida.

L'alcalde i la regidora de Salut han fet una crida a estar alerta als possibles signes perquè detectar idees suïcides abans que es produeixi un intent és cabdal per poder prevenir pèrdues evitables. En la mateixa línia, la gerent de la Regió Sanitària ha remarcat la importància de treballar tot allò que envolta la persona amb ideació suïcida. "Hem d'estar atents, escoltar i ajudar qui es trobi en aquesta situació animant-lo a contactar amb el telèfon 061", ha afirmat.

Creixen els episodis d'ideació suïcida

A Catalunya, els episodis d'ideació suïcida han crescut un 16% en majors de 18 anys durant el 2023 respecte del 2022, segons les dades provisionals del Codi Risc Suïcidi. Aquestes dades representen la tendència creixent d'atenció a la ideació suïcida en els darrers anys, situant-la prop del 50% dels casos atesos el 2023. Una major detecció i atenció en episodis d'ideació suïcida possibilita una intervenció precoç, i més efectiva, per part dels professionals de salut.

Amb dades provisionals, s'han identificat 1.904 episodis l'any 2023 en homes d'entre 26 i 64 anys, considerant ideacions i temptatives ateses en el marc del Codi Risc Suïcidi. Aquesta actuació representa una taxa crua de 116 episodis per cada 100.000 habitants. És un 10% més, respecte de l'any anterior. Aquest grup poblacional representa un 9% del total d'episodis registrats al Codi Risc Suïcidi. Pel que fa a les taxes de mortalitat per suïcidi, aquestes han oscil·lat entre 7,9 i 9,2 del 2011 al 2022 inclòs.

Amb les dades de 2022 publicades per l'Instituto Nacional de Estadística, l'any 2022 s'han notificat 614 defuncions per suïcidi i autolesió en població resident a Catalunya, el que suposa una taxa estandarditzada de 9,2 persones per cada 100.000 habitants. L'any 2022 es va produir un increment 5% de la taxa estandarditzada per 100.000 habitants.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: