Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els pagesos aixequen el tall a l'accés del Port de Tarragona

A partir de les deu del matí el centenar d'agricultors han començat a marxar

Uns agricultors recullen els estris amb els quals han passat 24 hores a l'A-277 Uns agricultors recullen els estris amb els quals han passat 24 hores a l'A-277 NEUS BERTOLA - ELOI TOST / ACN
Societat ACN
Dimecres, 14 Febrer 2024 15:01

Els pagesos han aixecat aquest dimecres al matí el bloqueig que han fet durant 24 hores a l'accés del Port de Tarragona. Després d'una breu assemblea celebrada a quarts de deu han decidit complir amb la previsió inicial d'estar-se un dia a l'A-27 i la seixantena de tractors que han passat la nit al ras han anant tornant progressivament cap a casa. Un d'ells és Sergi Martín, responsable nacional de la fruita seca d'Unió de Pagesos, qui ha assegurat a l'ACN que la nit "ha estat cansada" i "amb molt de fred". El trànsit a la carretera s'ha restablert poc després de dos quarts d'onze i els camions ja poden entrar a la infraestructura portuària.

La valoració de la mobilització per part dels treballadors del sector primari ha estat positiva. "Hem d'estar satisfets amb el que hem plantejat al Camp de Tarragona. El ressò s'ha fet sentir. Considerem que el que hem de fer ara és continuar les mobilitzacions, "ha explicat Pere Guinovart, coordinador territorial d'Unió de Pagesos al Camp de Tarragona. La valoració és compartida amb Ramon Rojo, membre de la Plataforma Pagesa: "estem fent pressió per accelerar perquè ens donin solucions", ha assenyalat.

El següent pas és esperar a la reunió que aquest dimecres mantindrà la Plataforma Pagesa amb representants del Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat. Rojo ha assenyalat que confien que l'administració "comenci a donar solucions reals", especialment pel què fa a les mesures contra la sequera. "És el més urgent. Cal que la ramaderia torni a estar amb el 100% d'aigua i no amb el 50%. Els animals han de poder beure el que necessiten i els de pagesos també hem de tenir aigua per poder regar perquè se'ns estan morint els arbres i els cultius", ha manifestat.

En funció dels resultats de la trobada, tant el col·lectiu com el sindicat estudiaran emprendre noves protestes de cara a aquest cap de setmana. Unió de Pagesos també participarà el pròxim 21 de febrer en una gran manifestació a Madrid amb representants del sector primari de tot l'Estat. Per la darrera setmana de mes, Guinovart ha avançat que estudien boicotejar alguns dels centres logístics de distribució d'aliments del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. "Després del port de Tarragona, són els nostres principals enemics", ha etzibat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: