Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació comprarà l'edifici de l'antiga Caixa Tarragona, a Imperial Tarraco

La compravenda, que es tancarà enguany per 4,5 MEUR, permetrà unificar abans del 2027 la seu corporativa del Palau amb la seu operativa de l'Edifici Síntesi

Imatge de l'edifici de l'antiga seu provincial de Caixa Tarragona, a la plaça Imperial Tàrraco Imatge de l'edifici de l'antiga seu provincial de Caixa Tarragona, a la plaça Imperial Tàrraco JOSEP CARTANYÀ
Societat Josep Cartanyà
Dimarts, 30 Gener 2024 11:53

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha anunciat avui en roda de premsa que el govern de l'ens ha decidit exercir el seu "dret de tanteig i retracte" sobre l'edifici de l'antiga seu provincial de Caixa Tarragona, situat a la plaça Imperial Tàrraco, per a l'adquisició de l'immoble. La compravenda, valorada en 4,5 MEUR, s'exectuarà un cop el Ple de la Diputació del mes de març aprovi una modificació de crèdit per aquest import que permetrà el dret de la institució a l'adquisició de l'immoble, una operació que es formalitzarà abans del mes de juny.

Llauradó ha explicat que l'objectiu de l'adquisició de l'edifici, de 7.782 m2, és fusionar l'actual seu corporativa ubicada al Palau de la Diputació amb la seu operativa situada a l'Edifici Síntesi -, al costat mateix de l'antiga seu de Caixa Tarragona. La presidenta ha afirmat que aquesta adquisició, que ha qualificat "d'operació immobiliària del mandat", "pretén millorar el servei a la ciutadania de les deu comarques", guanyar en eficiència i millorar les condicions de treball de les més de 310 persones que s'hi traslladaran.

Una vegada s'hagi efectuat la compra de l'edifici, la Diputació iniciarà els tràmits per a la rehabilitació de l'immoble, valorada en prop de 5,5 MEUR, amb l'objectiu de fer operatiu el trasllat el 2027, abans de finalitzar el mandat. El diputat provincial de Patrimoni, Eduard Rovira, ha explicat que la rehabilitació afecta als més de 4.000 m2 sobre rasant de l'edifici i ha avançat que també s'estudiarà el reaprofitament de les plantes subterrànies, que acollien el Centre de Processament de Dades (CPD) de l'entitat financera, o la possibilitat de comunicar l'aparcament.

Pel que fa al Palau de la Diputació de Tarragona, al passeig de Sant Antoni, la presidenta ha dit que es mantindrà com a "seu institucional", amb la celebració dels plens i de les reunions dels òrgans de govern i ha expressat la voluntat de continuar "obrint-lo a la ciutadania" amb exposicions i actes culturals.

Eduard Rovira també s'ha referit a l'èxit de l'operació de compravenda de l'edifici, que finalment tindrà un cost de 4,5 milions. Rovira ha dit que la Diputació va esperar que hi hagués algun comprador intererssat en l'immoble propietat del BBVA, abans de comunicar el seu dret de tanteig i retracte. Això ha permès abaratir molt el cost de l'operació, ja que si l'ens provincial hagués intentat una compra directa de l'edifici, el preu del mercat no hagués baixat dels 7 milions d'euros.

Noemí Llauradó en rdp blanca

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, aquest dimarts en roda de premsa (Dipta.cat)

Convenis patrimonials

D'altra banda, Noemí Llauradó també ha anunciat que la Diputació promourà paral·lelament "convenis patrimonials" amb altres administracions o entitats per tal de "reordenar" tot el patrimoni que la institució té repartir arreu de la demarcació. Llauradó ha citat com a exemple l'acord amb l'Ajuntament de Tortosa per a la millora de la seva seu a la capital de les Terres de l'Ebre.

Aquesta serà la fórmula per resoldre necessitats que sorgeixin al territori, com ara la demanda que va traslladar l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, d'ubicar la seu del Conservatori de Música en un espai de l'antiga Tabacalera, una opció que la  Diputació estudiarà.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: