Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Brussel·les obre la porta a endurir les condicions de transport dels pèl·lets

Solé avisa de la "situació particularment greu" a les platges de Tarragona i demana "eines" perquè no quedi "impune"

El comissari europeu de Medi Ambient, Virginijus Sinkevicius El comissari europeu de Medi Ambient, Virginijus Sinkevicius PARLAMENT EUROPEU
Societat ACN
Dijous, 18 Gener 2024 17:04

El comissari de Medi Ambient, Virginijus Sinkevicius, ha assegurat aquest dijous estar "disposat a considerar" endurir les condicions de transport marítim dels pèl·lets arran de la crisi a la costa de Galícia i Astúries. En un debat al ple del Parlament Europeu sobre la crisi pels pèl·lets, Sinkevicius dit que cal revisar-ne l'empaquetatge i el transport marítim. "No hi ha solucions fàcils", ha dit el comissari, que ha remarcat la "complexitat de la qüestió". Sobre la crisi a Galícia i Astúries, Sinkevicius ha demanat investigar el vessament i aclarir responsabilitats. En el debat, l'eurodiputat d'ERC Jordi Solé ha plantejat el cas dels pèl·lets que contaminen les platges de Tarragona i ha demanat "eines" perquè no quedi "impune".

En la seva intervenció, Sinkevicius ha admès que els vessaments de pèl·lets tenen "un impacte en el sòl, l'aigua i la vida de la gent" i que cal "prendre accions". "(Quan hi ha un vessament), s'haurà de portar a terme el principi de qui contamina paga", ha dit. L'executiu comunitari va presentar a l'octubre una proposta per reduir la contaminació per pèl·lets.

Sobre els pèl·lets a les platges de Tarragona, Solé ha alertat que la situació és "particularment greu". "Ha de ser possible trobar l'origen dels vessaments i penalitzar els responsables", ha dit tot fent una crida a que no quedin "impunes".

PSOE i PP s'acusen mútuament

El debat al Parlament Europeu s'ha centrat en la gestió de la crisi amb representants del PSOE i el PP acusant-se mútuament "d'inacció". L'eurodiputat del PSOE Nicolás González ha criticat la "incompetència" i les "mentides" del govern gallec sobre el vessament de pèl·lets a la costa, així com la seva "mala gestió". Al seu torn, l'eurodiputada del PP Dolors Montserrat ha acusat el PSOE de "voler guanyar de manera miserable" vots amb aquesta crisi. "Si no fossin pèl·lets i fos l'amnistia i si no fos Rueda i fos Puigdemont, estarien actuant sense dir ni piu", ha afirmat.

L'eurodiputada del BNG Ana Miranda ha alertat que es tracta d'una crisi a nivell europeu i ha criticat la "inacció" i la "negació de la catàstrofe" del govern gallec. "Galícia no pot ser l'abocador d'Espanya", ha reivindicat. En la mateixa línia, l'eurodiputada de Podem Idoia Villanueva ha criticat que el PP "segueixi negant la gravetat de la catàstrofe" i la representant de Ciutadans Soraya Rodríguez ha demanat que es fixi un protocol "clar" a nivell europeu sobre com han d'actuar els estats. Finalment, l'eurodiputat de Vox Jorge Buxadé ha carregat contra el PP i el PSOE per voler "treure rèdit electoral" de la crisi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: