Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

CleceVitam inaugura una residència a Tarragona perquè la gent gran "se senti com en una segona llar"

L'alcalde Viñuales ha visitat el centre, que ofereix 172 places amb l'atenció personalitzada i de qualitat, el bon tracte i la innovació com a trets destacats

L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, durant la visita a les instal·lacions de la nova residència CleceVitam Daurada L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, durant la visita a les instal·lacions de la nova residència CleceVitam Daurada CLECEVITAM
Societat Josep Cartanyà
Dilluns, 15 Gener 2024 14:03

CleceVitam ha inaugurat aquest dilluns, CleceVitam Daurada, la seva primera residència a Tarragona i tercera a Catalunya, després de Cerdanyola del Vallès i Lleida. El nou centre compta amb un total de 172 places distribuïdes en un edifici de 5 pisos i 11 unitats de convivència, amb habitacions individuals, dobles i algunes suites adaptades a les diferents necessitats i preferències dels residents. A més, ofereix unes instal·lacions excepcionals, així com noves tecnologies al servei de l’envelliment actiu i la qualitat de vida de les persones grans. De moment, la nova residència ja acull una trentena de persones, que poden triar entre el servei d'estada temporal o permanent.

L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha visitat avui la residència acompanyat de la consellera de Serveis Socials, Cecilia Mangini, així com dels directius i professionals de la companyia. Durant la seva intervenció, l'alcalde ha celebrat que "el bon tracte, el compromís, la innovació i la qualitat d'aquestes instal·lacions siguin els quatre eixos de la residència". Viñuales ha agraït "la inversió en el sector de la nostra gent gran", alhora que ha recordat que "una societat es mesura per la seva qualitat, en funció de com tracta la seva gent gran". Finalment, l'alcalde ha posat en valor que la residència estigui ubicada al nucli urbà de la ciutat perquè les persones no perdin el contacte amb la seva vida.

El director general de Clece a Catalunya i Balears, Carlos Martínez, ha explicat que el model de residència de Clece es basa "en l'atenció personalitzada, amb una estructura innovadora, unitats de convivència i serveis adaptats a les diferents necessitats i preferències dels residents", alhora que ha destacat que el nou centre "ofereix unes instal·lacions excepcionals, amb noves tecnologies al servei de l'envelliment actiu i la qualitat de vida de les persones grans". 

Al seu torn, la delegada de Clece a Catalunya, Laura Collado, ha dit que a la residència de Tarragona "les persones seran les protagonistes del seu envelliment actiu, amb l'objectiu de mantenir o millor el seu grau d'autonomia". 

Un equip humà perquè les persones grans "se sentin com en una segona llar"

En declaracions a InfoCamp, la directora de CleceVitam Daurada, Ivana Expósito, ha posat l'accent en "l'atenció personalitzada" i "el tracte humà" de l'equip de Clece. "L'objectiu final és que les persones grans se sentin aquí com en una segona llar", ha afirmat. 

Per fer-ho possible, la directora de la residència de Tarragona ha explicat que "quan una persona està interessada en la residència, recollim informació sobre aspectes personals de la seva vida com, per exemple, com li agrada que se l'anomeni, els seus gustos i preferències". Un cop la persona formalitza la seva estada, el centre posa a disposició dos professionals, un cuidador o gerocultor pel seu dia a dia i un tècnic referent, per assegurar que es compleixi amb el seu projecte de vida i per fer la seva estada al centre més agradable.

Innovació al servei de la gent gran

Les instal·lacions de la residencia de Clece a Tarragona estan dissenyades per garantir l'atenció personalitzada de l'usuari i compten amb totes les comoditats i prestacions necessàries per potenciar l'envelliment actiu, la qualitat de vida i el sentiment de comunitat.

La directora Ivana Expósito posa com a exemples de tecnologia innovadora la Sala Snoezelen, "un espai multisensorial per estimular els sentits, especialment per a persones amb alguna demència" o "la Cabina Lucía, pionera a Tarragona, una banyera o cabina d'espais multisensorials que, mitjançant hidromassatge amb aigua polvoritzada o teràpia amb aigua, ajuda a les rutines d'higiene de les persones usuàries, com ara rentar-se el cap". Expósito també apunta que la domòtica està molt present a les instal·lacions, ja que s'aplica amb casos qüotidians com "quan usuari es deixa l'aixeta oberta, aquesta es tanca automàticament quan es tanca la llum".

CleceVitam Daurada Sala Snoezelen

L'alcalde Rubén Viñuales i la regidora Cecilia Magini, han visitat la Sala Snoezelen (CleceVitam)

Serveis diversos i vida social

CleceVitam Daurada també compta amb una sala de visites per fer dinars en família, tot preservant la intimitat i els vincles socials. A part, també es presten serveis mèdics, d’infermeria, podologia, atenció psicològica i rehabilitació cognitiva, fisioteràpia, animació sociocultural, perruqueria, així com assistència social individualitzada i suport a les activitats de la vida diària. Les plantes inferiors disposen de sales polivalents destinades a la interacció, l’entreteniment, la comunicació i el gaudi personal, com el jardí exterior, la biblioteca, la sala d’estar, el gimnàs i la sala d’activitats.

Dèficit de places a Tarragona

L’obertura d’aquesta residència suposa un increment del nombre de places residencials disponibles a la ciutat, cobrint així la necessitat d’atenció i cura professional de molts tarragonins i tarragonines i contrarestant el dèficit d’opcions que registra. En conseqüència, i per tal d’oferir el millor servei, promoure l’envelliment actiu i l’autonomia personal, així com vetllar per la salut i el benestar de les persones usuàries, el centre disposarà d’un equip humà multidisciplinari i altament qualificat, format per més de 100 professionals, un cop assoleixi la plena ocupació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: