Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP pregunta al Parlament sobre la saturació de les urgències dels hospitals del Camp

La formació assegura haver rebut queixes perquè hi ha ambulàncies que no han pogut descarregar pacients a Reus, Valls i Tarragona

Imatge d'arxiu de l'entrada a Urgències de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus Imatge d'arxiu de l'entrada a Urgències de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 03 Gener 2024 21:39

La CUP ha traslladat al Parlament de Catalunya les queixes sobre la saturació de les urgències de diversos hospitals del Camp de Tarragona durant el període de vacances nadalenques. Els cupaires asseguren haver rebubt queixes de l'Hospital Sant Joan de Reus perquè "hi ha ambulàncies que no poden descarregar pacients" i constaten que la setmana passada "els treballadors del Pius Hospital de Valls també denunciaven la situació, igual que els de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona".

Per aquest motiu la diputada de la CUP per la demarcació de Tarragona, Laia Estrada, ha registrat aquest dimecres un plec de preguntes a la cambra catalana per conèixer la situació i les previsions de la Conselleria de Salut en aquests centres.

En primer lloc, Laia Estrada pregunta a la Conselleria de Salut si considera "acceptable que els pacients siguin atesos als passadissos de les urgències hospitalàries, davant la manca de llits als hospitals". En aquest sentit, la diputada ha demanat saber quin és el número de llits que han estat tancats a cada hospital de la xarxa de cobertura pública a l'inici de les vacances de Nadal, i quin percentatge respecte els llits totals de cada hospital.

D'altra banda, Estrada vol saber "quina previsió havia fet la Conselleria per fer front a l'epidèmia de grip estacional de l'hivern i com preveu fer front a la tendència ascendent de l'onada epidèmica de la grip i del virus respiratori sincitial, i que sembla que trobarà el seu punt àlgid passat Reis".

La diputada cupaire també ha preguntat si s'estan cobrint les vacances del personal sanitari amb personal substitut i si hi ha hagut una dotació de personal sanitari extra per fer front a l'epidèmia de grip estacional.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: