Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Es mor Josep Maria Jujol Júnior, fill de l'arquitecte modernista

Resident als Pallaresos, custodiava l'Arxiu Jujol, que ell mateix va crear

Imatge d'arxiu amb l'alcalde dels Pallaresos, Xavier Marcos, el fill de Jujol, Josep Maria Jujol Gibert -traspassat avui-, la seva germana Teresa -que va finar el 2021- i l'arquitecte Roger Miralles, expert en l'obra de Jujol Imatge d'arxiu amb l'alcalde dels Pallaresos, Xavier Marcos, el fill de Jujol, Josep Maria Jujol Gibert -traspassat avui-, la seva germana Teresa -que va finar el 2021- i l'arquitecte Roger Miralles, expert en l'obra de Jujol CEDIDA / ARXIU
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 14 Desembre 2023 15:16

Aquest dijous 14 de desembre ha mort a l'edat de 89 anys, Josep Maria Jujol júnior, fill del genial arquitecte tarragoní Josep Maria Jujol Gibert. Jujol júnior era resident als Pallaresos, on custodiava l'Arxiu Jujol, que ell va crear i que té una importància trascendental en el món de l'arquitectura i de l’art.

L'Ajuntament dels Pallaresos ha lamentat profundament la seva mort: "És una trista notícia que ens ha colpit a tots. Jujol júnior s'estimava molt Els Pallaresos, on el seu pare va fer grans obres de reforma que han passat als annals de la història de l'art, com Casa Bofarull o Ca l'Andreu", ha afirmat l'alcalde, Xavier Marcos. "Jujol júnior i jo manteníem una gran relació i ell estava encantat amb les Jornades Modernistes del Camp de Tarragona, en les que cada any volem posar en valor l'obra del seu pare, però també recordar els libres que júnior publicà, un gran tresor que repassa exhaustivament l'obra del seu pare", ha afegit.

També s’ha sumat al condol l’organització de les Jornades Modernistes Els Pallaresos 1900, “amb qui Jujol júnior tenia una relació molt estreta i molt fructífera”, ha comentat el seu coordinador, Elies Torres.

Josep Maria Jujol júnior ha mort avui a les 6:30 hores. L’Ajuntament dels Pallaresos ha deixat la bandera municipal i la de Catalunya a mitja asta en señal de dol.

També als Pallaresos està enterrat el seu pare. Des de 2021, la vila celebra les Jornades Modernistes del Camp de Tarragona per posar en valor Jujol i la seva petjada al poble.

Jujol júnior -també de nom Jujol Gibert, com el seu pare, i també arquitecte de professió- va ser un prolífic autor de llibres en què rescatava la biografia arquitectònica i artística del seu pare, cada cop més considerat un geni no només de l’arquitectura sinó de nombroses arts.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: