Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Vendrell farà volar globus blaus per conscienciar i donar visibilitat a la diabetis

L’Arc Serveis fa una crida a gent gran, joves i infants a omplir la plaça de les Garrofes, el 20 de novembre, per formar part de la gravació d'un vídeo

El president de l'Associació de Diabètics de les comarques de Tarragona i del Vendrell, Mn. Antonio Rodríguez, mostra un dels globus que s'enlairaran El president de l'Associació de Diabètics de les comarques de Tarragona i del Vendrell, Mn. Antonio Rodríguez, mostra un dels globus que s'enlairaran CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 14 Novembre 2023 21:55

L'Arc Serveis participa conjuntament amb el president de l'Associació de Diabètics de les comarques de Tarragona i del Vendrell, Mn. Antonio Rodríguez, i el veí del Vendrell, Pep Planas, en les diverses activitats que s'organitzen arreu del món al voltant del Dia Mundial de la Diabetis -que es commemora el dia 14 de novembre-.

Enregistrament d'un vídeo

L'activitat estrella és l'enregistrament d'un vídeo on es podrà veure l'enlairament continu de globus blaus amb l'objectiu de conscienciar i visibilitzar la malaltia de la diabetis. L'acció es fa pensant en aquelles persones amb diabetis que viuen el seu dia a dia com si fós un joc de malabars, de la mateixa manera que costa mantenir un globus a l'aire.

La gravació tindrà lloc el proper dilluns 20 de novembre, a les 17:30 h, a la plaça de les Garrofes del Vendrell. Els organitzadors fan una crida a totes les persones -grans, joves i infants- que vulguin formar part de la gravació, a omplir la plaça de globus. A tots els participants se'ls farà arribar un globus blau i, durant un minut, hauran de mantenir-lo a l'aire sense que caigui a terra. El vídeo es compartirà a les xarxes socials amb el hashtag #blueBalloonChallenge i les etiquetes @MedtronicDiabetesEU, @dedoc_org i @lifeforachild. A més, Medtronic farà una donació de 5 euros a “Life for a child”, que engloba nens i nenes de països amb escassos recursos i proporcionant insulina, tires reactives per mesurar glucosa i més.

La diabetis

La Diabetis Mellitus és una malaltia metabòlica i crònica que es caracteritza perquè l'organisme fa un escàs ús de la glucosa. La glucosa, sucre que un cop a les cèl·lules, actua com a font d'energia per tal de dur a terme el processos vitals. El cos és incapaç d'aprofitar-la i, enlloc de permetre a les cèl·lules, s'acumula a la sang i provoca una hiperglucèmia i un augment dels nivells de glucosa de la sang.

La Diabetis Mellitus és un problema de salut pública creixent. La OMS considera que la diabetis Tipus 2 constituirà una de les epidèmies del segle XXI, ja que es preveu un increment a causa de l'obesitat, el sedentarisme i l'augment de l'esperança de vida. Segons el CatSalut, a Catalunya el nombre estimat de persones amb diabetis està al voltant de 600.000 casos, que augmenten any rere any.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: