Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Exigeixen que s’aturi el tancament de la residència d’avis de Reus fins que no arribi l’informe tècnic que ho justifiqui

Treballadors, familiars i grups polítics denuncien a Tarragona que ja s’hagi iniciat el procés per reubicar els usuaris

Treballadors i familiars dels usuaris de la Residència de Gent Gran de Reus concentrats davant els serveis territorials de Drets Socials a Tarragona Treballadors i familiars dels usuaris de la Residència de Gent Gran de Reus concentrats davant els serveis territorials de Drets Socials a Tarragona NEUS BERTOLA / ACN
Societat ACN
Divendres, 10 Novembre 2023 16:47

Els treballadors i els familiars dels usuaris de la Residència de Gent Gran de Reus exigeixen que s’aturi el tancament de l’equipament fins que no arribi l’informe tècnic que ho justifiqui. Així ho han anunciat aquest divendres els sindicats CCOO, UGT i IAC-CATAC enmig d’una concentració davant els serveis territorials de Drets Socials a Tarragona i on hi han participat una trentena de persones. També s’hi han sumat representants de la CUP i d’ECP. La diputada Laia Estrada ha lamentat que cap dels partits polítics presents en la reunió d’aquest dijous al Parlament “hagi vist l’informe tècnic que suposadament acredita la decisió del tancament” i, malgrat tot, “ja s’hagin iniciat els passos per reubicar als residents”.

La portaveu del comitè territorial de Drets Socials d’IAC-CATAC a Tarragona, Carmen Mesas, ha valorat positivament la reunió que els sindicats van tenir aquest dijous amb els diferents partits polítics amb representació al Parlament, a excepció de PP i Vox. De fet, ha afirmat que representants d’ERC haurien admès que “les coses no s’han fet del tot bé”, ja que des del Govern “van venir a donar explicacions, sense tenir totes les respostes damunt de la taula”.

“Ens diuen que s’ha de tancar l’equipament, però sense dir-nos per què s’ha de fer ni la urgència que tenen de fer-ho”, ha criticat Mesas, qui ha lamentat que, de moment, “tot es basa en supòsits d’un informe tècnic fantasma que parla d’un possible deteriorament”. La portaveu d’IAC-CATAC ha exigit que se’ls digui la veritat i que no els enganyin. “Volem respostes, volem saber què faran amb els treballadors i amb els usuaris”, ha detallat.

Mesas també ha demanat al Govern que deixi de “pressionar a les famílies”. Segons ha assegurat, el departament ja els estaria preguntant en quina residència volen reubicar els seus familiars. “Això ho han de parar, les famílies estan molt angoixades”, ha afegit Mesas, qui ha lamentat que el departament de Drets Socials hagi “tirat pel dret”, tot i no tenir l’informe que acrediti les deficiències estructurals de l’equipament.

Per la seva banda, la regidora de la CUP a l’Ajuntament de Reus, Mònica Pàmies, ha assegurat que cap tècnic ha anat a la residència d’avis per poder fer “l’informe amb què el Govern es basa per tancar l’equipament”. A més, Pàmies ha afirmat que en la darrera inspecció que es va fer a l’edifici l’any 2022 “no constava cap problema estructural”. “O hi ha negligència perquè les inspeccions no es feien bé o el Govern s’està excusant en un informe que no està fet per tancar un servei públic necessari a la ciutat i al conjunt del territori”, ha denunciat.

L’única residència 100% pública del Baix Camp

La diputada de la CUP al Parlament, Laia Estrada, ha titllat la situació d’”irresponsable” i “escandalosa”, ja que “es vol tancar l’única residència 100% pública a Reus i al Baix Camp i una de les poques que hi ha al conjunt del país”. Estrada també ha denunciat que el tancament de la Residència de Gent Gran de Reus no s’acompanyi d’un projecte alternatiu que vetlli per mantenir les places públiques actuals. Des de la CUP han subratllat que tot i reubicar els usuaris en altres equipaments, una vegada aquesta vuitantena de persones ja no hi siguin, les places es perdran.

“En un moment de dèficit de places públiques, el tancament sense alternativa també afecta al conjunt de persones que es troben en llista d’espera”, ha afegit Estrada. La diputada ha recordat que, a més de la pèrdua de llocs de treball que podria desencadenar el tancament de la residència, “es perdran unes places públiques que afectarà el conjunt de les comarques tarragonines”. “El que està passant és realment greu”, ha finalitzat.

A l’espera de l’informe tècnic

Fonts del departament han assegurat a l’ACN que continuen treballant per trobar la millor solució i que les tres propostes -construir una nova residència, aprofitar un edifici ja existent o, en últim terme, rehabilitar l’actual equipament- continuen damunt de la taula. Mantenen que les negociacions i les reunions amb les diferents parts implicades continuen vigents i que la voluntat és no perdre cap plaça pública ni cap lloc de treball. De moment, des de Drets Socials resten a l’espera que els arribi el darrer informe tècnic que corrobori les deficiències estructurals de l’edifici.

Per la seva banda, des de l’Ajuntament de Reus també han afirmat que estan a l’espera de rebre aquest informe per saber cap a on han d’anar encaminades les solucions. Tot i això, han assegurat que el consistori ja ha facilitat diverses propostes al departament, més enllà de la restauració de l’equipament actual.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: