Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 60 persones participaran aquest estiu a les colònies del Club Vaixell

L'entitat tarragonina organitza, des de 1966, colònies i rutes culturals i turístiques pensades per a persones amb diversitat funcional

Imatge d'arxiu d'unes colònies del Club Vaixell de Tarragona Imatge d'arxiu d'unes colònies del Club Vaixell de Tarragona CLUB VAIXELL
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 25 Juliol 2023 13:30

Un any més, el Club Vaixell de Tarragona organitza activitats d'estiu per a persones amb diversitat funcional amb diversos graus d'autonomia. Enguany 11 monitors i 11 participants del grup de no autònoms aniran de colònies, de l'1 al 7 d'agost, a les Garrigues (Juneda), mentre que 14 monitors i 52 persones dels dos grups de joves (21 participants) i d'adults (30) ho faran, de l'1 al 8 d'agost, al Parc Natural de las Lagunas de Ruidera (Albacete).

Aquestes colònies es porten a terme gràcies als monitors i monitores del Club Vaixell, que des del voluntariat, cada any es dediquen a preparar les activitats durant el mes de juliol, posant tot el seu esforç en oferir un temps lliure a l'estiu, ric en experiències, on els participants poden sortir de la seva experiència de confort.

Els dies de colònies són especials per a tots ja que es genera un vincle molt fort al grup i cal dir que també són molt importants per les famílies, com a temps i espai de respir.

Aquest estiu s'ha tornat a repetir l'èxit de participació a les colònies, que acullen persones de Tarragona i voltants i d'altres provenen de comarques com el Priorat i la Conca de Barberà, o de Cervera, ja que no disposen d'aquest servei.

Colònies d'estiu, rutes culturals i turístiques

El grup de participants amb menys autonomia viatjarà, de l'1 al 7 d'agost, a la casa de colònies La Manreana. Aquesta és una antiga masia amb instal·lacions adaptades a persones amb mobilitat reduïda -la majoria amb cadira de rodes-. Això i l'entorn natural que l'envolta fan que sigui una casa molt adequada per a l'estada d'aquestes persones. A més, disposa d'un espai de granja, hort, hivernacle, sales per realitzar tallers i jocs, piscina i espais a l'aire lliure per a gaudir de les diferents activitats.

Pel que fa als dos grups d'adults, la destinació triada enguany és l'alberg Alonso Quijano, situat a Ossa de Montiel, al Parc Natural de las Lagunas de Ruidera (Albacete). L'alberg es troba als peus de la llacuna Colgada, una de les més grans i boniques de tot el parc. El viatge es farà en dos autocars que es quedaran durant tota l'estada per poder dur a terme les excursions i visites (Parc Natural, Cueva de Montesinos,Ruta del Quijote, museu etnològic...). Per fer les activitats es divideixen en dos grups: Adults 1, de 20 a 45 anys, i Adults 2, a partir dels 45 anys.

Des del Club Vaixell posen en valor que “les colònies busquen sempre un component cultural enriquidor i de lleure educatiu amb la voluntat de fomentar el creixement personal de cada participant”.

55 estius fent colònies!

Les colònies del Club Vaixell -entitat que pertany a la Fundació Sant Joaquim i Santa Anna- es van iniciar l'any 1966, als inicis de la creació de l'esplai, i s'han convertit en un referent al Camp de Tarragona. Des d'aleshores, les colònies s'han fet cada any i només es van interrompre el 2020 i el 2021 a causa de la pandèmia.

L'origen de les colònies el trobem en unes passejades que organitzava Mossèn Tomàs a l'escola Sant Rafael per tota la ciutat o pels seus indrets més pròxims. Aquestes passejades es convertien en un petit aprenentatge per a aquells nois i noies que necessitaven sentir-se membres d'un grup o d'una colla d'amics amb qui poder compartir experiències.

Arran d'aquestes primeres experiències de lleure, a poc a poc es van començar a organitzar activitats relacionades amb l'oci. Fins que, l'estiu del 1966, es van organitzar les primeres colònies per a persones amb diversitat funcional a Arbolí (Baix Camp). Aquell mateix any també se'n van organitzar unes altres a la Pobla de Cérvoles (Les Garrigues) de persones amb discapacitats severes provinents d'Astafanías. L'èxit del primer any amb sortides de llarga durada va ser tan gran, que l'any 1967 es va organitzar la segona edició de colònies a Lilla (Conca de Barberà). Després d'uns anys a Lilla, Poblet seria el següent destí i, des de fa uns anys, les destinacions han estat diverses.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: