Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC s'erigeix com la força més útil per protegir Catalunya i la demarcació de la dreta i l'extrema dreta

Els republicans centren les seves propostes en la defensa de la llengua i la cultura catalanes i en el manteniment dels drets socials, laborals i d’habitatge

Jordi Salvador Duch, cap de llista dels republicans al Congrés, s'adreça al públic acompanyat de la resta de candidats i candidates al Senat i al Congrés Jordi Salvador Duch, cap de llista dels republicans al Congrés, s'adreça al públic acompanyat de la resta de candidats i candidates al Senat i al Congrés ERC
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 01 Juliol 2023 11:22

Esquerra Republicana ha presentat la llista de la demarcació de Tarragona per a les properes eleccions generals del 23 de juliol. Ho ha fet en un acte celebrat a la plaça de l’Antic Escorxador de Tarragona aquest divendres a la tarda, on han intervingut diversos dels candidats republicans, tant del Congrés com del Senat.

Des d’Esquerra consideren aquestes eleccions especialment importants i es marquen com a objectiu principal "protegir Catalunya dels embats de la dreta i l’extrema dreta". Unes formacions polítiques, aquestes, que, tal i com es va exposar a la presentació, "posen en perill totes les singularitats de Catalunya i pretenen fer retrocedir una sèrie de drets socials que han costat dècades d’aconseguir".

Jordi Salvador Duch, cap de llista dels republicans al Congrés, ha assegurat que “a Esquerra Republicana ho donarem tot per defensar Catalunya. Que ningú ho dubti, quan ha calgut hem pagat el preu d’una repressió ferotge”. En aquest sentit, Salvador ha recordat que "si els presos van sortir de la presó és gràcies a Esquerra Republicana". Pel candidat, la defensa de Catalunya consta de dos eixos indestriables l’un de l’altre: “Ho farem tant defensant la llengua i la cultura com també defensant els drets socials, l’habitatge, les pensions i els drets laborals.”

La número 2 de la llista, Norma Pujol Farré, ha posat de relleu la feina feta durant els darrers quatre anys: “Ens arromanguem quan cal i treballem per ampliar drets. Algú creu que si no haguéssim condicionat el govern, el PSOE no hagués imposat un 25% de castellà a l’escola o hagués apujat el salari mínim dues vegades?”

Laura Castel Fort, candidata al Senat, ha avisat que “haurem de plantar cara als que volen atacar la llibertat.” Així mateix ha afegir la importància de no quedar-se a casa el 23-J: “Nosaltres som l’antídot davant l’extrema dreta, nosaltres som la garantia per combatre el feixisme. Si no anem a votar, el nostre futur queda en mans dels altres. Qui defensarà Catalunya si no ho fem nosaltres?”

L’altre candidat del Camp de Tarragona al Senat, Josep Rufà Gràcia, ha reclamat la necessitat que Esquerra sigui forta a Madrid: “Només amb Esquerra podrem evitar els pactes amb la dreta i la deriva antiprogressista i anticatalanista del PSOE.” Així mateix, ha avisat que si ERC no és forta, les comarques de Tarragona se’n ressentiran: “Fins i tot podrien revertir el desmantellament de les centrals nuclears. No ho podem permetre”.

L’acte l’ha tancat Ernest Maragall Mira, número 2 d’ERC al Senat per Barcelona, que ha recalcat que “en aquestes eleccions toca protegir i defensar Catalunya del neofranquisme que amenaça a tornar a governar les nostres vides. “La dreta vol atacar els pilars del país. Ja ho han dit, aniran per TV3, Catalunya Ràdio i l'escola". I ha afegit: “Davant d’aquells que volen començar una guerra contra la nostra llengua, la nostra escola i la nostra cultura i davant d’aquells que es posaran de perfil quan ens toquin els drets socials, ens trobaran dempeus.”

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: