Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un jutjat anul·la el decret d'alcaldia que va facilitar la incorporació d'una regidora de Junts al nou govern de Montblanc

La regidora "trànsfuga" Núria Besora haurà de retornar les retribucions cobrades com a membre de la Junta de Govern i tercera tinent alcalde

Compareixença dels regidors de Junts per Montblanc al Col·legi de Periodistes de Tarragona per explicar la sentència que obliga a la regidora "trànsfuga" a retornar les retribucions cobrades amb el nou equip de govern Compareixença dels regidors de Junts per Montblanc al Col·legi de Periodistes de Tarragona per explicar la sentència que obliga a la regidora "trànsfuga" a retornar les retribucions cobrades amb el nou equip de govern JUNTS
Societat ACN
Dijous, 18 Mai 2023 13:02

El jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ha anul·lat el decret d'alcaldia de l'Ajuntament de Montblanc en el qual es nomenava Núria Besora com a tercera tinent alcalde i membre de la Junta de Govern. La regidora va obtenir la seva acta l'any 2019 amb Junts per Montblanc, però va abandonar el grup el setembre de 2020 per incorporar-se a l'equip de govern de Josep Andreu. Ara, la sentència del contenciós obliga al consistori ha quantificat les retribucions i indemnitzacions econòmiques indegudes per tal que siguin retornades. En un comunicat, Besora ha anunciat que retornarà els diners, tot i que la resolució no és ferma. Des de l'Ajuntament també han dit que recorreran la sentència i que presentaran un recurs d'apel·lació.

Des de Junts per Montblanc expliquen que després d'esgotar totes les vies de tramitació administrativa interna del consistori, finalment, van presentar un recurs contenciós administratiu al jutjat tarragoní per demanar la nul·litat dels decrets dictats per l'alcalde Josep Andreu. El portaveu de Junts i candidat a l'alcaldia, Marc Vinya, ha afirmat que la sentència és "el final de la impunitat amb què l'alcalde ha gestionat l'Ajuntament des de fa setze anys". "És una vergonya com el batlle compra voluntats, fomentant el transfuguisme, les prevendes i els tractes de favor", ha afegit en un comunicat.

En la sentència, la titular del jutjat argumenta que "els drets econòmics i polítics dels membres no adscrits no podran ser superiors als que els haguessin correspost de romandre al grup de procedència". A més, afegeix que el "transfuguisme implica que el regidor, amb el seu vot incompleix la promesa electoral del partit amb què va concórrer a les eleccions, mitjançant la fallida de la disciplina de vot, malgrat que el vot no hagi alterat majories".

Segons Junts, tenint en compte que cada sessió de la Junta de Govern Local, de periodicitat setmanal, es retribueix amb una indemnització de 220 euros, calculen que la regidora haurà de retornar un import que s'enfila a més de 20.000 euros. La resolució judicial també indica que l'Ajuntament ha de pagar les costes judicials que sumen 500 euros.

L'Ajuntament recorrerà la sentència

En un comunicat, l'Ajuntament de Montblanc va anunciar aquest dimecres que recorrerà la sentència i que presentarà recurs d'apel·lació, ja que considera que el jutjat contenciós administratiu no ha tingut en compte la doctrina jurisprudencial que avala la fonamentació jurídica del consistori. "L'Ajuntament manifesta que respecta, com no pot ser d'una altra manera, la decisió judicial i procedirà a quantificar amb la major brevetat possible les retribucions satisfetes i indemnitzacions econòmiques rebudes per les assistències a la Junta de Govern local de Núria Besora", indiquen.

A la vegada, expliquen que la regidora Núria Besora ha comunicat a l'alcalde que retornarà els diners percebuts quan estiguin quantificats. Andreu referma el seu suport a l'edil per la tasca desenvolupada i lamenta "l'elevat nivell de judicialització" que s'ha registrat al consistori durant aquest mandat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: