Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona En Comú Podem se suma a les reivindicacions dels treballadors del Museu d'Història

La formació morada es mostra preocupada, sobretot, pel fet de que la plantilla ha hagut de recórrer als Jutjats per a que se'ls implementés un quadrant

Imatge d'arxiu de l'entrada del Museu d'Història de Tarraogna Imatge d'arxiu de l'entrada del Museu d'Història de Tarraogna ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 05 abril 2023 17:33

En Comú Podem Tarragona ha anunciat, a través d'un comunicat, que se suma a les reivindicacions laborals dels treballadors i treballadores del Museu d'Història de Tarragona. La setmana passada, ECP va enviar una carta al conseller de Serveis Generals, Jordi Fortuny, a fi de traslladar la seva preocupació per la situació del conflicte laboral entre l’Ajuntament i la plantilla laboral del museu.

La formació, a l’esmentada comunicació, explicava que un grup de treballadors i treballadores subalterns, del Departament de Patrimoni de Tarragona, s’havia posat en contacte amb el grup municipal a fi d’exposar una sèrie de demandes que han generat un conflicte amb el consistori.

De totes les situacions exposades, la que més preocupació generava a la formació morada era "el fet de que la plantilla laboral ha hagut de recórrer als Jutjats per a que se’ls implementés un quadrant, donat que fins el moment no comptaven amb un calendari anual com els correspondria". Segons els Comuns, això provocava que els treballadors i treballadores haguessin de gestionar els seus horaris amb tan sols una setmana d’antelació, fet que complicava la conciliació familiar.

El grup polític també demanava una solució a l’àmbit de negociació dels dies corresponents a vacances, ja que els treballadors i treballadores manifestaven que s’estaven negociant de manera indeguda i que no s’estava respectant els acords propis del sector.

Finalment es reclamava a l’emissiva corregir la situació, entenent que "tot es tractava d’un malentès i que es procediria a solucionar el conflicte el més aviat possible, ja que, pel contrari, s’estaria permetent la vulneració dels drets laborals fonamentals dels treballadors  i treballadores d'una institució pública, fet que resultaria d'extrema gravetat".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: