Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Arc Serveis dona visibilitat a la gent gran a través del concurs 'Posem-hi Flors!' de Tarragona

El guarniment ha estat un treball intergeneracional entre professionals, persones majors residents a la ciutat i usuaris del Centre de dia per a gent gran de Roda

 La seu de L'Arc Serveis de la Rambla Vella ha tingut un guarniment molt especial, amb l'objectiu de donar visibilitat al col·lectiu de la gent gran La seu de L'Arc Serveis de la Rambla Vella ha tingut un guarniment molt especial, amb l'objectiu de donar visibilitat al col·lectiu de la gent gran L'ARC SERVEIS
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 14 Març 2023 19:55

L'Arc Serveis participa per primer any al concurs 'Posem-hi Flors!', organitzat per la conselleria de Parcs i Jardins i dins del moviment Tarragona Vila Florida, en la categoria de particular. La seu de la Rambla Vella ha tingut un guarniment molt especial, amb un caràcter reivindicatiu i amb l'objectiu de donar visibilitat al col·lectiu de la gent gran. L'element central de la decoració ha estat un arbre de l'ametller ple de flors d'ametller, com a “símbol de l'amor etern, l'amor més enllà de la mort o el consol en ser estimat”, dedicat a les persones que van marxar i a les que hi són.

El treball ha resultat una experiència intergeneracional molt enriquidora per ambdues parts: professionals i gent gran que viu en domicilis de Tarragona i usuaris del Centre de dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà. Un treball “creatiu, expressiu, crític i de lliure pensament”, com descriu Jerusalem Torra, gerent de L'Arc Serveis.

En concret, s'hi poden veure flors d'ametllers pintades directament i flors retallades per a persones majors, a més de targetes amb pensaments i escrits sobre els drets de la gent gran. Entre aquests drets, hi ha la necessitat de viure amb dignitat sense discriminació per dat o qualsevol altra condició; l'accés als circuits socials, sanitaris i de cures d'una bona prevenció; eines per portar una vida el més autònoma possible, que ens permet escriure el Projecte de Vida i el dret a decidir com envellir; a més de participar activament dins la societat. Tot plegat, donar visibilitat a missatges per aconseguir “un país per a totes les edats amb respecte i amb els mateixos drets i deures que la resta de la ciutadania”, apunta Torra.

Arc Serveis Posem hi Flors missatges

Una mostra dels missatges penjats a l'aparador (L'Arc Serveis)

Finalment Jerusalem Torra expressa la seva satisfacció davant les primeres reaccions de la gent gran que ha vist l'aparador: “La nostra sorpresa ha estat la quantitat de persones grans que s'han aturat davant l'aparador i que han volgut comentar els escrits, allò que pensen i la seva crítica davant aspectes del seu dia a dia. Són pistes que ens donen joc a organitzar nous projectes a la ciutat i que volem fer realitat per oferir mecanismes que millorin la vida de les persones majors, així com donar visibilitat a aquest col·lectiu”, assenyala.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: