Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sarral commemora els 30 anys de l'oposició popular al Pla de Residus de 1990

L'exposició commemorativa es pot veure a la sala del Casal Cultural de Sarral, on es podrà visitar fins al diumenge 8 de gener de 2023

Primer tall de l'autopista AP-2, el 14 de gener de 1990, al Pla de Santa Maria Primer tall de l'autopista AP-2, el 14 de gener de 1990, al Pla de Santa Maria ARXIUS EL PLA DE RESIDUS 1990
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 06 Desembre 2022 11:05

Divendres passat es va inaugurar l’exposició commemorativa dels 30 anys de l’oposició popular al Pla de Residus de 1990 a la sala del Casal Cultural de Sarral. L'acte va comptar amb la presència de l'alcadessa de Sarral, Victòria Cañís, l'alcalde del Pla de Santa Maria, Mateu Montserrat, junt amb antics membres de la coordinadora anti-pla de residus de la Conca de Barberà i públic assistent.

La presentació va anar a càrrec de Josep M. Rovira, director de Cultura i Paisatge, que va posar de relleu la gran mobilització popular d’oposició al Pla que es va aconseguir aplegar i que va acabar fent-lo retirar.

Sarral exposició Pla Residus 1990

Acte d'inauguració de l'exposició al Casal Cultural de Sarral (CiP)

Un treball de recerca i recuperació

L’exposició en sí és una de les cares visibles del treball de recerca i recuperació de material efectuat amb el suport de la Diputació de Tarragona i de l’Ajuntament del Pla de Santa Maria. Consta de 8 plafons, que repassen els antecedents, el Pla de Residus de 1990, la formació de l’oposició popular, la cronologia dels fets relacionats i l’aturada del Pla, un audiovisual amb fotografies i un vídeo, fet amb motiu del desè aniversari, dels fets més importants que tingueren lloc i un fulletó que resumeix els plafons de l’exposició.

plantada arbres Forès contra abocador

Plantada d'arbres a Forès, el 4 de febrer de 1990 (ACCB)

La mostra s’ha pogut visitar a l’Ajuntament del Pla de Santa Maria, a la sala Sant Miquel de Montblanc, a l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Camp, a la Fira del Vent del Pla de Santa Maria i, ara, a Sarral.

La part més important del treball de recerca és, però, la realització de la pàgina web https://pladeresidus1990.cat, on es va incorporant tot el material que es recupera, molt d’ell provinent de particulars que l’han conservat durant aquests anys, i que arribarà a tenir més de 5.000 documents, sobretot fotografies i reculls de premsa.

Joaquim Molins Consell Conca 1990

El conseller Joaquim Molins, al Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el 5 de febrer de 1990 (ACCB)

Quan acabi l’itinerància, el material de l’exposició es dipositarà a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Camp.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: