Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arriben a l'Espluga de Francolí els primers camions cisterna per la situació extrema de sequera

Preocupació a la Conca de Barberà per la dificultat de trobar empreses de transport d'aigua

Un camió cisterna omplint d'aigua el dipòsit municipal de l'Espluga de Francolí per la situació de sequera Un camió cisterna omplint d'aigua el dipòsit municipal de l'Espluga de Francolí per la situació de sequera NÚRIA TORRES / ACN
Societat ACN
Dimecres, 10 Agost 2022 15:23

A l'Espluga de Francolí, a la Conca de Barberà, han començat a arribar aquest dimecres al matí els primers camions cisterna per omplir el dipòsit municipal i subministrar aigua de boca al municipi. No és l'únic de la comarca en aquesta situació. A Passanant i Belltall i a Sarral ja fa dies que van haver de recórrer als camions cisterna. Malgrat ser un territori avesat a èpoques de calor extrema i a restriccions d'aigua, hi ha preocupació per afrontar la gestió d'aquest episodi de sequera. "És complicat trobar solucions davant la gran quantitat de municipis afectats que tenim aquesta necessitat d'aigua i resulta difícil trobar personal i camions per al transport d'aigua", diu l'alcalde de l'Espluga, Josep M. Vidal.

"Això ens suposa una dificultat afegida a la gestió d'aquest episodi de sequera; per això és molt important fer un molt bon ús de l'aigua, pensar que l'aigua és or d'avui, que cal estalviar-ne el màxim que es pugui, i esperem que amb totes les mesures que anem aplicant puguem superar aquest episodi i les pluges arribin ben aviat", conclou l'alcalde.

L'Ajuntament ha contractat el servei de transport per aquest dimecres i divendres. El camió cisterna, que porta l'aigua des de Montblanc, arriba a fer fins a sis viatges diaris fins a l'Espluga de Francolí, carregat amb 26.000 litres, per omplir el dipòsit de la Cometa. Ara mateix el dipòsit municipal, de 400.000 litres, es troba a una capacitat del 70%.

De moment es té constància de tres municipis de la Conca que han hagut de recórrer als camions cisterna -si bé a Sarral, ara mateix, no tenen contractat el servei. Al poble de les Piles, on la població es duplica a l'estiu, també s'ha hagut de fer una crida als veïns pel consum responsable de l'aigua, un avís que es va estenent a més municipis.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: