Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament d’Altafulla planteja 21 accions per accedir als fons Next Generation

Es tracta de projectes per transformar el municipi, impulsar la transició ecològica, la cohesió social i la transformació digital valorats en 6,1 MEUR

Els coalcaldes d’Altafulla, Jordi Molinera i Alba Muntadas, han presentat els projectes estratègics que opten als fons europeus Next Generation Els coalcaldes d’Altafulla, Jordi Molinera i Alba Muntadas, han presentat els projectes estratègics que opten als fons europeus Next Generation AJUNTAMENT D'ALTAFULLA
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 27 Setembre 2021 21:21

L’Ajuntament d’Altafulla ha fet un treball d’identificació de projectes estratègics per al municipi susceptibles de finançar-se amb els fons europeus de recuperació, els coneguts com a fons Next Generation. Aquest matí ho han presentat els coalcaldes d’Altafulla, Jordi Molinera i Alba Muntadas, a la Vil·la romana dels Munts, espai que es podria beneficiar d’aquests fons.

Aquesta identificació s’ha fet d’acord amb els eixos transversals que han de vertebrar la transformació del conjunt de l'economia i que estan plenament alineats amb les agendes estratègiques de la UE, l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides: la transició ecològica, la transformació digital, la igualtat de gènere i la cohesió social i territorial.

'Altafulla Platja Viva' i la bassa per recollir les aigües pluvials al Puntet i al Vinyet, entre els destacats

A tall d’exemples, en l’eix programàtic sobre la transició verda i sostenible destaquen les actuacions del pla de gestió ‘Altafulla Platja Viva’, valorat en un milió d’euros; i la bassa de laminació per recollir les aigües pluvials al Puntet i al Vinyet, per valor de 800.000 euros, entre d’altres.

Quant a l’eix programàtic de millora de l’eficiència energètica destaquen les actuacions en la renovació de l'enllumenat exterior municipal per un sistema d'il·luminació eficient a Baix a Mar, valorat en un milió d’euros; punts de recàrrega en paret per a vehicles elèctrics, valorat en 120.000 euros; sistema de Geofencing e-bike (Bicing), per valor de 110.000 euros, entre d’altres.

Pel que fa a l’eix programàtic sobre la transició digital, cal remarcar les actuacions sobre la recreació històrica romana en realitat immersiva, valorat en 600.000 euros, o el Pla de promoció digital d’Altafulla Platja, per valor de 120.000 euros, entre d’altres accions més.

I quant a l’eix programàtic sobre la competitivitat, destaquen les actuacions sobre la rehabilitació del sector comercial d'Altafulla Platja, per valor d’un milió d’euros; la museïtzació de les Termes de Mar de la Vil·la romana dels Munts, per valor de 350.000 euros; o l’aparcament dissuasiu al Camí dels Munts, valorat en 250.000 €, o la implementació de sistemes de certificació turística sostenible, valorat en 50.000 euros.

El conjunt d’accions que es presentaran sumen un total de 21 valorades en 6.160.000 euros. Els fons europeus Next Generation financen el 90 % de la inversió de cada actuació escollida, a executar en els anys 2022, 2023 i 2024.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: