Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Professionals que treballen amb gent gran es formen al Vendrell per reduir l'escletxa digital

La jornada organitzada per la xarxa 'Ambaixadors del Bon Tracte' s'ha centrat en les eines que ofereix l'aplicació CatSalut

La jornada del Vendrell organitzada per la xarxa 'Ambaixadors del Bon Tracte' s'ha centrat en les eines que ofereix l'aplicació CatSalut La jornada del Vendrell organitzada per la xarxa 'Ambaixadors del Bon Tracte' s'ha centrat en les eines que ofereix l'aplicació CatSalut AMBAIXADORS DEL BON TRACTE
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 02 Setembre 2021 14:16

Ambaixadors del Bon Tracte, -xarxa del Baix Penedès i del Camp de Tarragona formada per regidors, treballadors socials, professionals i entitats que treballen amb la gent gran-, va organitzar, aquest dimecres el dia 1 de setembre a la Llar de jubilats del Tívoli del Vendrell, una jornada de formació per apropar l'ús de les eines que disposa la gent gran per accedir als serveis del Cat Salut (app, teléfon,...). L'objectiu de la sessió era contribuir a la reducció de l'escletxa digital entre les persones grans, que s'ha vist agreujada amb la pandèmia.

La jornada va reunir regidors, professionals, sanitaris, tècnics, treballadores d'ajuda a domicili, agents dels Mossos d'Esquadra i representants de casals i d'entitats del territori que treballen amb aquest sector de la població per tal que aquests facilitin a la gent gran l'accés a aquestes eines i recursos. La xarxa Ambaixadors del Bon Tracte vol crear “un efecte dominó” i ser el nexe d'unió entre entitats, ajuntaments, professionals i la gent gran, a més de canalitzar tots els recursos que se'ls ofereixen compartint-los i fent-los més accessibles.

La formació va anar a càrrec de Jordi Moraga, tècnic de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona del CatSalut, que va explicar als “ambaixadors” com fer l'ús de les aplicacions i eines que estan al nostre abast per fer accions com baixar receptes, certificats mèdics, tràmits covid, etc...

La portaveu d'Ambaixadors del Bon Tracte, Jerusalem Torra, alerta que “l'escletxa digital ha desconnectat a les nostres persones grans i hem d'evitar la seva exclusió de la societat i que ningú es quedi enrera. Per això hem de cercar fórmules i maneres de fer, construir ponts i fer arribar les eines perquè la gent gran accedeixi amb facilitat als serveis”. Per aquest motiu la intenció és arribar als 11 municipis adherits a la xarxa “creant una taca d'oli que ofereixi eines i acompanyi en el procés per accedir al món digital i oferir qualitat de vida als majors”, afegeix Torra.

Programa 'Detectem' del Vendrell

Durant l'acte, la regidora de Gent Gran del Vendrell, Montserrat Martín Gibert, va presentar els serveis, recursos i ajudes municipals que disposa el col·lectiu i el programa 'Detectem' de l'Ajuntament del Vendrell, que va estar seleccionat com a “Pràctica Significativa” en l'àmbit de la gent gran.

De fet, la intenció dels municipis representats és crear un networking entre tots per adaptar experiències que funcionen en altres poblacions al perfil del seu territori.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: