Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

14-F / En Comú Podem proposa per la propera legislatura dentista públic i atenció psicològica pública

Els candidats Jordi Jordan i Yolanda López donen suport a les demandes dels veïns del barris de Tarragona, per als centres d'atenció primària.

Els candidats Jordi Jordan i Yolanda López han explicat les propostes de sanitat al CAP Torreforta-La Granja de Tarragona Els candidats Jordi Jordan i Yolanda López han explicat les propostes de sanitat al CAP Torreforta-La Granja de Tarragona ECP
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 05 Febrer 2021 20:56

Els candidats d’En Comú Podem per Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, Jordi Jordan i Yolanda López, han defensat aquesta tarda al barri tarragoní de la Granja diverses propostes en matèria de salut pública. També han manifestat el suport de la formació en les demandes dels veïns dels barris de ponent i centre que demanen urgències nocturnes i la reducció de les llistes d’espera amb la incorporació de nous especialistes.

La número 2 d’En Comú Podem, Yolanda López, ha dit que “l’atenció primària, els CAP són un patrimoni de la gent treballadora, són una conquesta social i per això els volem preservar. Donem suport a la mobilització de la gent del barri de Bonavista per disposar d’urgències nocturnes ,del barri de la Granja i centre de Tarragonai per reduir les llistes d’espera amb més persona sanitari i més especialistes”.

Per la seva banda, el cap de llista Jordi Jordan ha explicat algunes de les propostes estrella com el dentista públic: “Al final de la propera legislatura tota la població ha de tenir accés al dentista públic. La llei de salut bucodental que vam aconseguir aprovar (presentada per En Comú Podem i pactada amb el govern i la resta de grups) preveu 5 anys per garantir l’atenció infantil i a persones vulnerables i després, sense posar data, a la resta de la població, però permet que es pugui accelerar. Hem de garantir al final de la propera legislatura l’accés al dentista públic de tothom” ha dit.

També consideren que l’atenció psicològica pública és més necessària que mai per ajudar a controlar els efectes de la pandèmia: “L’atenció a la salut mental i a les addiccions comunitària ha d’estar plenament integrada en l’atenció primària amb una xarxa d’atenció especialitzada. Dotar-la dels recursos necessaris perquè la cartera de serveis inclogui l’atenció, la rehabilitació... per donar resposta a les necessitats de tota la població, incrementant suficientment la dotació de psicòlegs i psicòlogues a l’atenció primària”.

La proposta d’En Comú Podem parteix de que “la nostra prioritat és una salut universal forta i 100% pública, és la principal garantia per la qualitat de vida de tothom i és un factor d’igualtat social. Però hi ha àmbits de la salut en què hi ha una bretxa entre rics i pobres. És hora de tancar-la.

Volem un país que cuidi a la seva gent i per això l’atenció psicològica ha d’estar integrada plenament en el sistema sanitari pública” i afegeix que “la pandèmia ha incrementat els problemes psicològics de molta gent. Especialment entre la gent jove, problemes d’ansietat, depressió...La quarta onada de la pandèmia serà la de la salut mental. Dos milions de persones joves (de 15 a 29 anys) ha presentat símptomes de salut mental en el darrer any”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: