Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Es mor Josep Pijuan, patró major de la Confraria de Pescadors de Cambrils durant 17 anys

El pescador, més conegut com a Pitu Bomba, va ser impulsor de les Jornades de la Galera

Josep Pijuan Costa, en una imatge d'arxiu Josep Pijuan Costa, en una imatge d'arxiu AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 03 Novembre 2020 12:41

Josep Pijuan Costa va morir aquest dilluns a la tarda, a l’edat de 68 anys. Pijuan, més conegut com a Pitu Bomba, va ser Patró Major de la Confraria de Pescadors durant 17 anys (del 1995 al 2012) amb una flota de fins a 55 embarcacions pesqueres.

El pescador, molt popular a Cambrils, va ser impulsor de les Jornades de la Galera, que se celebren des del 2005 i han aconseguit posar en valor aquest producte de proximitat lligat a la cuina marinera. A més, la seva figura també va ser clau en el canvi de venda per subhasta a venda directa del peix als compradors el 1998, com a solució a una gran davallada del preu en els anys anteriors. Pijuan va ser un gran defensor de promocionar la pesca cambrilenca com un professió històrica i cabdal.

La vetlla es fa al tanatori Memóra de Cambrils. La cerimònia en el seu record està prevista per demà dimecres, 4 de novembre, a les 10 hores a l’església de Sant Pere.

La Confraria de Pescadors de Cambrils i l'Ajuntament de Cambrils, entre altres persones i entitats, han expressat el seu condol a la família.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: