Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Interior prohibeix una concentració convocada per l'assemblea de joves de Valls pel dimarts vinent

La concentració s'ha denegat perquè Interior considera "que no hi ha cap causa d’urgència", segons Eixabuc

L'assemblea de joves de Valls Eixabuc es va concentrar, el passat 3 de juny, a la plaça del Blat de Valls L'assemblea de joves de Valls Eixabuc es va concentrar, el passat 3 de juny, a la plaça del Blat de Valls EIXABUC
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 05 Juny 2020 18:21

Davant l’aprovació de la pròrroga de l’Estat d’Alarma el passat 3 de juny, des d’Eixabuc, l’assemblea de joves de Valls, van decidir convocar una concentració per dimarts 9 de juny, en el marc de les convocatòries 'Vida abans que capital', que s'estan fent arreu de Catalunya.

En concret, l'objecte d'aquesta convocatòria era "protestar contra la limitació dels drets i les llibertats que estem vivint a conseqüència de l’Estat d’Alarma i exigir a les administracions polítiques valentes per protegir les persones treballadores i autònomes i el petit comerç", assenyala Eixabuc.

Segons el relat de l'assemblea de joves, el mateix dia del debat al Congrés dels Diputats van presentar la comunicació al Departament d’Interior, al·legant "que s’havia aprovat llavors la pròrroga i no es podia preveure abans si seria així o no". Però des del col·lectiu lamenten que Interior els va denegar la convocatòria, "perquè considera que no hi ha cap causa d’urgència". Eixabuc va declinar la possibilitat de recórrer la decisió ja que "requereix anar als Tribunals, que per terminis i despeses resulta complicat per a una assemblea de joves local".

Per aquest motiu, l'assemblea de joves de Valls denuncia "la limitació del dret fonamental a manifestació, que precisament volíem posar sobre la taula amb la concentració, i el caràcter polític de la decisió presa". Per això mateix, exigeixen "responsabilitats polítiques i que es respectin immediatament els nostres drets i llibertats. Perquè hi tenim tot el dret, hi tornarem. Recuperem els carrers!", conclou el comunicat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: