Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Pro Vegueria Penedès celebra la proposta per avançar a la fase 1 però exigeix el desplegament complet de competències

“Estem lluny de la veritable solució, perquè l’esquarterament continua amb greus afectacions”, lamenta la plataforma

Vista general de Vilafranca del Penedès, des d'unes vinyes situades a pocs quilòmetres Vista general de Vilafranca del Penedès, des d'unes vinyes situades a pocs quilòmetres GEMMA SÁNCHEZ / ACN
Societat ACN
Dijous, 14 Mai 2020 19:09

La plataforma Pro Vegueria Penedès (PVP) celebra que la Generalitat proposi situar el Garraf i l’Alt Penedès a la fase 1 del desconfinament. Amb tot, l’entitat es mostra crítica amb la gestió que el Govern fa de la vegueria penesenca i de l’àmbit territorial, que lamenta que encara no té plenes competències pròpies. La PVP retreu a la Generalitat que la primera proposta de desconfinament es basés en una divisió territorial que obviés el Penedès, malgrat tenir àmbit propi. Ara, aplaudeixen que es vulguin flexibilitzar les mesures de la desescalada però consideren que no és suficient. “Estem lluny de la veritable solució, perquè l’esquarterament [territorial] continua amb greus afectacions”, asseguren en un comunicat.

La PVP recorda que la vegueria i l’àmbit Penedès estan formats per l’Alt i Baix Penedès, el Garraf i bona part de l’Anoia. Amb la divisió sanitària plantejada fins ara, però, el Baix Penedès queda adscrit al Camp de Tarragona, l’Anoia pertany a la regió de Comarques Centrals i les dues comarques restants formen part de la regió Metropolitana Sud –ara subdividida per la nova proposta de desconfinament-.

“No podem admetre que situacions com aquesta es tornin a produir”, etziba la plataforma, que considera que el “problema” rau en la manca de serveis territorials complerts pel si del Penedès. En aquest sentit, també recrimina a la Generalitat que encara no estigui enllestit el Pla Territorial Parcial (PTP) d’aquesta zona, on s’ha de definir la planificació de futur de les quatre comarques.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: