Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Montblanc reparteix 7.500 mascaretes entre la població

En total un centenar de voluntaris i voluntàries han confeccionat les mascaretes i han realitzat el repartiment

Voluntariat repartint mascaretes entre montblanquins i montblanquines Voluntariat repartint mascaretes entre montblanquins i montblanquines AJUNTAMENT DE MONTBLANC
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 27 abril 2020 20:52

A finals del mes de març, autoritats sanitàries van informar de la importància de dur mascaretes per disminuir el risc de contagi en espais amb presència de diverses persones. Per això, des d'aquest moment la regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de Montblanc va valorar la possibilitat d'adquirir mascaretes per tots els empadronats a Montblanc i les pedanies de la Guàrdia dels Prats, Lilla, Rojals i Prenafeta.

Diverses persones de la població estaven cosint, manualment, mascaretes per distribuir-les entre el personal sanitari i de serveis essencials. Després de posar-se en contacte amb aquests grups de cosidores es va acordar de tirar endavant la tasca d'elaborar 7.500 mascaretes i distribuir-les a tota la població.

confecció mascaretes Montblanc

Després de demanar roba de cotó a la ciutadania, empreses i particulars de la vila s'han ofert per tallar la roba per fer les mascaretes. Seguidament més d'una seixantena de persones van confeccionar les mateixes, de manera voluntària. En menys d'un mes han aconseguit elaborarne gairebé 8.000.

Des de la regidoria de Sanitat de l'Ajuntament, de conformitat amb el CAP de Montblanc, es va creure convenient no iniciar el repartiment de mascaretes fins que s'iniciés el desconfinament gradual, ja que d'aquesta manera es minimitzava el moviment de persones i no es donava un fals senyal de certa estabilització.

Davant de les indicacions del govern espanyol de deixar sortir els infants a partir del diumenge 26 d'abril, l'Ajuntament va mobilitzar una trentena més de voluntaris per tal de preparar l'enviament de mascaretes i repartir-les a tota la població.

D'aquesta manera, al llarg del dissabte 25 d'abril i l'endemà dia 26 es van repartir les mascaretes a llars de Montblanc i pedanies amb conformitat amb el nombre de persones empadronades a cada habitatge. Es van utilitzar les instal·lacions de Concactiva per poder empaquetar i ensobrar les mascaretes, tenint en compte que és un espai ampli on els voluntaris van poder guardar les distàncies de seguretat.

En el cas que algú no hagi rebut les mascaretes o bé el nombre de mascaretes que ha rebut no es correspongui amb el nombre de persones que viuen a la llar, cal que enviïn un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. indicant l'adreça i el nombre de mascaretes que manquen. Quan es reculli tota aquesta informació es procedirà al repartiment definitiu.

Les mascaretes són de cotó i és important rentar-les després d'utilitzar-les. No són homologades i no et preveuen del contagi, però sí que evita contagiar als altres.

Des de l'Ajuntament de Montblanc s'agraeix a totes les persones que voluntàriament han contribuït a fer possible que tots els montblanquins i montblanquines hagin rebut una mascareta de cotó. Tanmateix, manté un avís a tota la població per tal de no abaixar la guàrdia, ser respectuosos amb el confinament i prendre totes les mesures higièniques i de seguretat establertes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: